Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ θωρακίζεται απέναντι στη λαίλαπα των εξαγορών ευρωπαϊκών εταιρειών από κινεζικές - Θέτει ζήτημα εθνικής ασφαλείας

tags :
Η ΕΕ θωρακίζεται απέναντι στη λαίλαπα των εξαγορών ευρωπαϊκών εταιρειών από κινεζικές - Θέτει ζήτημα εθνικής ασφαλείας
Κάτι ανάλογο είχε κάνει πέρυσι ο Αμερικανός πρόεδρος Trump και η Merkel που εμπόδισαν την εξαγορά εταιρειών τεχνολογίας 
Νέους πιο σκληρούς κανόνες αναμένεται να θεσμοθετήσει για πρώτη φορά η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια προσπάθεια να εμποδίσει στο έδαφός της ξένες επενδύσεις που θα μπορούσαν να απειλήσουν την εθνική της ασφάλεια.
Με το βλέμμα στραμμένο στην Κίνα και τη λαίλαπα των κινεζικών εξαγορών που σαρώνει την Ευρώπη εκπρόσωποι των 28 κρατών μελών της ΕΕ θα συναντηθούν στις 20 Νοεμβρίου στις Βρυξέλες με εκπροσώπους του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπου θα συμφωνηθεί από κοινού ένα κείμενο μέσω του οποίου θα υπάρξουν όρια στις ξένες επενδύσεις.
Οπως αναφέρει το Bloomberg, μέχρι σήμερα έχει συμφωνηθεί το 95% του κειμένου και ο στόχος κατά τη συνάντηση στις Βρυξέλλες είναι να γεφυρωθούν οι διαφορές μεταξύ κρατών και ΕΕ για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες
Κάτι ανάλογο είχε κάνει πέρυσι και ο Αμερικανός πρόεδρος Trump ο οποίος μπλόκαρε έναν επενδυτή που υποστηρίζεται από την Κίνα για την αγορά της Lattice Semiconductor Corp. με την αιτιολογία ότι υπάρχει ζήτημα εθνικής ασφαλείας.
Και η Γερμανία κινήθηκε σε αυτό το πλαίσιο για να προστατεύσει τις τεχνολογίες αιχμής μετά από προσφορά της κινεζικής εταιρείας Midea Group Co. για τη βιομηχανία ρομπότ Kuka AG.
Μέσα στο 2018 η γερμανική κυβέρνηση μπλόκαρε για πρώτη φορά την κινεζική προσφορά για την εξαγορά του κατασκευαστή μηχανών Leifeld Metal Spinning AG.
«Μόνο η ΕΕ δεν διαθέτει μέχρι σήμερα τέτοιο μηχανισμό» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Γαλλίας για το θέμα Franck Proust.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης