Τελευταία Νέα
Διεθνή

Buffagni (Ιταλός υφυπουργός για τις Περιφέρειες): Τα βασικά στοιχεία του προϋπολογισμού για το 2019 δεν αλλάζουν

tags :
Buffagni (Ιταλός υφυπουργός για τις Περιφέρειες): Τα βασικά στοιχεία του προϋπολογισμού για το 2019 δεν αλλάζουν
Η κυβέρνηση εργάζεται για να μειώσει τα spread των ιταλικών ομολόγων υποστήριξε ο Ιταλός υφυπουργός
Ένα ακόμα σαφές μήνυμα από την ιταλική κυβέρνηση προς την Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019 στέλνει ο υφυπουργός αρμόδιος για τις Περιφέρειες της Ιταλίας, Stefano Buffagni, ο οποίος διαμηνύει πως τα βασικά στοιχεία του προϋπολογισμού δεν πρόκειται να αλλάξουν.
Το ξεκάθαρο αυτό μήνυμα έρχεται μόλις λίγες ώρες πριν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαντήσει στην Ιταλία για το αναθεωρημένο σχέδιο προϋπολογισμού που της έστειλε πριν από λίγες ημέρες, και το οποίο δεν έλαβε καθόλου υπόψη τις προειδοποιήσεις και τις επισημάνσεις της Κομισιόν για την ανάγκη να αναθεωρηθεί ο προϋπολογισμός δεδομένου ότι αυτός παραβίαζε τους ευρωπαϊκούς κανόνες.
«Υπάρχουν χιλιάδες επιλογές για να βελτιωθεί» τόνισε σε δηλώσεις του ο Buffagni, υποστηρίζοντας πως βασικό μέλημα της ιταλικής κυβέρνησης είναι να μειώσει τα spread των ιταλικών ομολόγων.
Όπως είπε, σε συνέντευξη του στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica, η ιταλική κυβέρνηση μπορεί να αποφασίσει να αυξήσει τα έσοδα της προκειμένου να μειώσει το χρέος της.
Σε κάθε περίπτωση ο Buffagni υποστήριξε πως επιθυμεί να βρεθεί μια λύση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία το αργότερο έως την Τετάρτη 21/11 θα γνωστοποιήσει εάν και τι είδους κυρώσεις θα επιβάλλει στη Ρώμη για την παραβίαση του Συμφώνου Ανάπτυξης και Σταθερότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης