Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στο 3,44% υποχωρεί το 10ετές - Άνοδος 1% για τον FTSE MIB

Ιταλία: Στο 3,44% υποχωρεί το 10ετές - Άνοδος 1% για τον FTSE MIB
Αποκλιμακώνεται η πίεση στην αγορά των ιταλικών ομολόγων, παρά το γεγονός ότι στις 21 Νοεμβρίου 2018 αναμένεται η ενεργοποίηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος από την Κομισιόν σε βάρος της Ιταλίας.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 3,453% από 3,792% στο κλείσιμο της Παρασκευής.
 
Image
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 1% στις 19.075 μονάδες.
Κέρδη καταγράφουν οι μετοχές των τραπεζών.
Η Intesa Sanpaolo ενισχύεται 1,9%, η Banco Bpm καταγράφει άλμα 4,4%, η Unicredit ενισχύεται 2,2%.
Οι απειλές των Βρυξελλών δεν κάμπτουν κατά τα φαινόμενα την ιταλική κυβέρνηση, που δηλώνει ανυποχώρητη από τις κυβερνητικές δεσμεύσεις της ενόψει της Τετάρτης 21 Νοεμβρίου 2018, ημέρα κατά την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναμένεται να εκκινήσει τη διαδικασία επιβολή κυρώσεων.
Τον τόνο της ιταλικής αντίδρασης έδωσε την Κυριακή (18/11) ο αναπληρωτής πρωθυπουργός και επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων, Luigi Di Maio, ο οποίος ξεκαθάρισε, πως η Ρώμη δεν συναινεί στον σφαγιασμό του λαού της.
Ο επικεφαλής της Lega υποστηρίζει, επίσης πως οι επικείμενες Ευρωεκλογές και η ενίσχυση κομμάτων κατά της λιτότητας θα είναι ένα ακόμη όπλο στη φαρέτρα της Ρώμης στη δημοσιονομική μάχη με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εξάλλου ο Di Maio προβλέπει ότι, οι Ευρωεκλογές τον Μάιο του 2019 θα ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό, στον απόηχο των δημοσκοπήσεων, που φέρουν την ιταλική κυβέρνηση συνασπισμού του κόμματός του με τη Lega του Salvini να έχουν τη στήριξη του 60% των Ιταλών ψηφοφόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης