Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Εντολή στο στρατό να προστατεύσει τους συνοριακούς φρουρούς επεξεργάζεται ο Λευκός Οίκος

tags :
ΗΠΑ: Εντολή στο στρατό να προστατεύσει τους συνοριακούς φρουρούς επεξεργάζεται ο Λευκός Οίκος
Εάν κριθεί απαραίτητο, ενόψει της άφιξης χιλιάδων μεταναστών στη συνοριακή γραμμή ΗΠΑ – Μεξικό
Το ενδεχόμενο να δώσει εντολή στον αμερικανικό στρατό να προστατεύσει το προσωπικό της ομοσπονδιακής υπηρεσίας τελωνείων και προστασίας των συνόρων (Customs and Border Protection, CBP), εάν αυτό κριθεί απαραίτητο ενόψει της άφιξης χιλιάδων μεταναστών στη συνοριακή γραμμή ΗΠΑ – Μεξικό επεξεργάζεται ο Λευκός Οίκος.
Όπως μεταδίδει το Reuters, Αμερικάνος αξιωματούχος υπό το καθεστώς ανωνυμίας υποστήριξε ότι ενδεχομένως μια ανακοίνωση που να δίνει πιο ευρείες αρμοδιότητες στον αμερικανικό στρατό που έχει αναπτυχθεί στη μεθόριο με το Μεξικό να γίνει σήμερα.
Σημειώνεται ότι κατά μήκος της συνοριακής γραμμής των ΗΠΑ με το Μεξικό έχουν αναπτυχθεί περίπου 6.000 στρατιώτες προκειμένου να συμβάλλουν στην αυστηρότερη φύλαξη των συνόρων ενόψει της έλευσης των μεταναστών από χώρες της Κεντρικής Αμερικής.
Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump είχε καταγγείλει επανειλημμένα τα «καραβάνια», κάνοντας λόγο περί επικείμενης «εισβολής», περί απειλής για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.
Χθες οι Αμερικανικές Αρχές έκλεισαν για ώρες την πιο πολυσύχναστη μεθοριακή διέλευση από και προς το Μεξικό τη Δευτέρα, για να τοποθετήσουν επιπλέον μπάρες και αγκαθωτά συρματοπλέγματα, εξαιτίας των ανησυχιών ότι κάποιοι από τους χιλιάδες μετανάστες μπορεί να αποπειραθούν να περάσουν τα σύνορα διά της βίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης