Τελευταία Νέα
Διεθνή

Repubblica: Salvini και Di Maio μπλοκάρουν τον Tria – Καμία διαπραγμάτευση με την ΕΕ

tags :
Repubblica: Salvini και Di Maio μπλοκάρουν τον Tria – Καμία διαπραγμάτευση με την ΕΕ
Συνεχίζονται τα διφορούμενα δημοσιεύματα από την Ιταλία για τις προθέσεις της ιταλικής κυβέρνησης
Την θέση ότι Matteo Salvini και Luigi Di Maio μπλοκάρουν τις προσπάθειες του υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας, Giovanni Tria να επιτύχει μια συμβιβαστική λύση με την ΕΕ σχετικά με τον προϋπολογισμό του 2019 διατυπώνει σε σημερινό δημοσίευμα της η ιταλική εφημερίδα La Repubblica.
Την ώρα που ο ιταλικός προϋπολογισμός του 2019 και η άκαμπτη στάση της κυβέρνησης του πρωθυπουργού Giuseppe Conte έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις από την Κομισιόν, η οποία κινείται στην κατεύθυνση επιβολής της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος, το δημοσίευμα υποστηρίζει πως η εντολή των δύο αντιπροέδρων και επί της ουσίας επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης είναι «να μην γίνει καμία διαπραγμάτευση με την ΕΕ».
Βάσει του δημοσιεύματος, επικρατεί διχασμός στο εσωτερικό της ιταλικής κυβέρνησης καθώς ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte και ο υπουργός Οικονομικών Giovanni Tria είναι ανοιχτοί στο διάλογο και σε αλλαγές στον προϋπολογισμό, κάτι που απορρίπτουν κατηγορηματικά οι Salvini – Di Maio, οι πραγματικοί επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης, οι οποίοι επιθυμούν να περιμένουν έως τις ευρωεκλογές του Μαΐου.
Σημειώνεται πάντως πως το δημοσίευμα αυτό έρχεται σε αντίθεση με άλλο σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας La Stampa, η οποία εμφανίζει τον Luigi Di Maio ανοιχτό σε τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό, εφόσον αυτές προκύψουν κατά τη διάρκεια της συζήτησης του στην ιταλική Βουλή.
Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, ο Di Maio απορρίπτει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο οι όποιες αλλαγές να αφορούν τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που προβλέπει ο προϋπολογισμός (π.χ. ασφαλιστική μεταρρύθμιση, εισόδημα πολιτών), κάτι πάντως που δεν αποκλείει – βάσει πάντα του δημοσιεύματος – ο Salvini, ο οποίος φέρεται διατεθειμένος να μειωθεί το ποσό των 6 με 7 δις ευρώ που έχει προϋπολογιστεί για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης