Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ πρέπει να είναι ίσες και να βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη

tags :
Κίνα: Οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ πρέπει να είναι ίσες και να βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου εξέφρασε την ελπίδα του ότι οι δύο χώρες θα βρουν τρόπους να επιλύσουν τις διαφορές τους στο εμπόριο
Στο γεγονός ότι οτι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ πρέπει να είναι «ίσες και αμοιβαία επωφελείς» αναφέρθηκε σήμερα (23/11) το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του ότι οι δύο χώρες θα βρουν τρόπους για να διαχειριστούν τις διαφορές τους μέσω του διαλόγου.
Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο αρμόδιος υφυπουργός, Wang Shouwen, «ελπίζουμε ότι, με βάση τις ίσες διαβουλεύσεις, τα αμοιβαία οφέλη και την εμπιστοσύνη, θα μπορούσαμε να καταβάλουμε κοινές προσπάθειες για να διαχειριστούμε τις διαφορές μας και να βρούμε τρόπους επίλυσης των προβλημάτων.
Παράλληλα, ο ίδιος πρόσθεσε ότι αξιωματούχοι των δύο χωρών βρίσκονται σε στενή επαφή για το ζήτημα, υπό τις οδηγίες των ηγετών τους.
Η πλευρά της Κίνας ευελπιστεί ότι η συνάντηση των G20 θα μπορούσε να στηρίξει τη στάση της απέναντι στον προστατευτισμό, εν μέσω επιβράδυνσης στην ανάπτυξη του παγκόσμιου εμπορίου και μείωσης των ξένων άμεσων επενδύσεων.
«Σήμερα, το παγκόσμιο εμπόριο αντιμετωπίζει μία περίπλοκη κατάσταση, η μονομερής προσέγγιση και ο προστατευτισμός αυξάνονται έντονα, προσθέτοντας μεγάλες αβεβαιότητες για την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη», σχολίασε ο Wang Shouwen, ο οποίος πρόσθεσε πως «ελπίζουμε ότι η σύνοδος κορυφής θα μπορούσε να ενισχύσει περαιτέρω τη συναίνεση όλων των πλευρών για την υποστήριξη της πολυμερούς προσέγγισης».
Μάλιστα, ο ίδιος επεσήμανε ότι η Κίνα στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου ώστε να τονώσει την αποτελεσματικότητα και την εξουσία του.
Σημειώνεται ότι νωρίτερα εντός της εβδομάδας, το Πεκίνο εξέφρασε τη «βαθύτατη ανησχυία» του για την έκθεση των ΗΠΑ αναφορικά με το εμπόριο των δύο χωρών, μέσω της οποίας η Ουάσιγκτον κάνει λόγο για «αθέμιτες» εμπορικές πρακτικές της Κίνας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης