Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράν: Κανείς δεν πρόκειται να επωφεληθεί από την κατάρρευση της πυρηνικής συμφωνίας - Θα υπάρξουν δυσοίωνες συνέπειες

tags :
Ιράν: Κανείς δεν πρόκειται να επωφεληθεί από την κατάρρευση της πυρηνικής συμφωνίας - Θα υπάρξουν δυσοίωνες συνέπειες
Ο επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας τόνισε ότι η κατάρρευση της συμφωνίας θα προκαλέσει αναταραχή
Σαφές μήνυμα αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάρρευσης του Κοινού Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης (JCPOA) έστειλε σήμερα (26/11) ο επικεφαλής του ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας, Ali Akbar Salehi, τονίζοντας ότι καμία πλευρά δεν πρόκειται να επωφεληθεί από μία τέτοια εξέλιξη.
Ειδικότερα, ο κ. Salehi, στον απόηχο της συνάντησης που είχε νωρίτερα με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για θέματα Ενέργειας, Miguel Arias Canete, εξέφρασε την ελπίδα του ότι «οι πολιτικές θέσεις που έχουν εκφραστεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την Κίνα και τη Ρωσία πρέπει να μετατραπούν σε πράξεις», διευκρινίζοντας ότι «εάν τα λόγια δεν μετραπούν σε πράξεις, τότε η κατάσταση θα γίνει απρόβλεπτη».
«Εάν η συμφωνία καταρρεύσει, τότε η κατάσταση θα αλλάξει αδιαμφισβήτητα και όλα θα βρεθούν σε αναταραχή», πρόσθεσε ο αξιωματούχος του Ιράν, ο οποίος παράλληλα έκανε λόγο για «δυσοίωνες» συνέπειες εάν οι εμπλεκόμενες πλευρές δε διατηρήσουν ζωντανά τα οικονομικά οφέλη της συμφωνίας.
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση «κάνει ό,τι καλύτερο» και ότι βρίσκεται σε πορεία ώστε να εκπληρώσει τις υποσχέσεις της, συμπεριλαμβανομένης και της καθιέρωσης του ειδικού μηχανισμού για συναλλαγές εκτός δολαρίου.
Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος ανέφερε ότι «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει για το επίπεδο πολιτικής φιλοδοξίας και αποφασιστικότητας των εμπλεκόμενων κρατών-μελών, ιδιαίτερα της Γαλλίας, της Γερμανίας και του Ηνωμένου Βασιλείου για την ταχεία λειτουργία του μηχανισμού», προσθέτοντας ότι «οι τεχνικές εργασίες έχουν προχωρήσει κατά τις τελευταίες ημέρες και εβδομάδες».
Παράλληλα, ο κ. Canete διευκρίνησε ότι ο νέος χρηματοδοτικός μηχανισμός για το εμπόριο με την Τεχεράνη δεν έχει ως στόχο να λειτουργήσει εναντίον των ΗΠΑ, αλλά να παρέχει διαβεβαιώσεις στους συμμετέχοντες στην αγορά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης