Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lidington (Βρετανία): Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστήσει σαφές ότι δε θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία για το Brexit

Lidington (Βρετανία): Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει καταστήσει σαφές ότι δε θα επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία για το Brexit
Ο Βρετανός υπουργός κατέστησε σαφές ότι το ενδεχόμενο μη συμφωνία για το Brexit δημιουργεί μία ατμόσφαιρα «πολύ αυξημένης αβεβαιότητας»
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει «καταστήσει σαφές» ότι δεν πρόκειται να επαναδιαπραγματευτεί τη συμφωνία για το Brexit που επιτεύχθηκε την περασμένη εβδομάδα, αναφέρθηκε σήμερα (27/11) ο Βρετανός υπουργός, David Lidington, προσθέτοντας ότι οι μόνες επιλογές του Ηνωμένου Βασιλείου είναι «να πάρει τη συμφωνία ή να φύγει από το μπλοκ χωρίς συμφωνία».
Ειδικότερα, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στο Sky News, ο κ. Lidington ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να πείσει τους βουλευτές να μην ψηφίσουν κατά της συμφωνίας, ενώ παραδέχθηκε ότι εάν η ψηφοφορία ήταν σήμερα, η συμφωνία πιθανόν να μην πέρναγε.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι το ενδεχόμενο μη συμφωνίας για το Brexit θα δημιουργούσε μία ατμόσφαιρα «πολύ αυξημένης αβεβαιότητας», ενώ συνέχισε λέγοντας ότι σε περίπτωση αποτυχίας της συμφωνίας στο κοινοβούλιο, ορισμένοι θα ξεκινήσουν να υποστηρίζουν μία μη συμφωνία για το Brexit, ενώ άλλοι θα επιθυμούν να απορρίψουν εντελώς την ίδια του Brexit.
Παράλληλα, σε ξεχωριστές δηλώσεις που πραγματοποίησε ο ίδιος στο δύκτυο BBC, ο κ. Lidington ανέφερε ότι η αίσθηση ορισμένων Βρετανών πολιτικών ότι η ΕΕ θα μπορούσε να ξανανοίξει τις διαπραγματεύσεις για το Brexit είναι «ευσεβής πόθος».
«Υπάρχει μία δυαδική επιλογή για τη Βουλή», τονίζει ο Βρετανός υπουργός, διευκρινίζοντας ότι «μπορούν να αποδεχθούν τη συμφωνία που βρίσκεται στο τραπέζι, η οποία αποτελεί έναν καλό συμβιβασμό για το εθνικό μας συμφέρον, ή να την καταψηφίσουν».
«Η Ευρωπαϊκή Ένωση των 27 είναι πολύ σαφής ότι δεν πρόκειται να ανοίξει εκ νέου αυτό το δέμα», σχολίασε ο David Lidington αναφερόμενος στο ενδεχόμενο επαναδιαπραγμάτευσης της συμφωνίας.
Σημειώνεται ότι η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Theresa May, αναμένεται να φέρει τη συμφωνία για ψηφοφορία στο κοινοβούλιο στις 11 Δεκεμβρίου, με αρκετούς πολιτικούς τόσο της αντιπολίτευσης όσο και του κυβερνώντος κόμματος να έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους απέναντι σε αυτή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης