Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στο 3,30% ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - Στις 297 μονάδες το spread

Ιταλία: Στο 3,30% ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς ομολόγου - Στις 297 μονάδες το spread
Το spread διαμορφώνεται στις 297 μονάδες
Ανοδικά κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, καθώς παραμένει το αδιέξοδο Ρώμης - Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό του 2019, παρά την πρόθεση της ιταλικής κυβέρνησης να μειώσει τον στόχο για το έλλειμμα.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ενισχύεται στο 3,31% από 3,29% στο χθεσινό κλείσιμο.
Η απόδοση του 2ετούς ενισχύεται στο 0,909% από 0,883% χθες.
Το spread διαμορφώνεται στις 297 μονάδες.


Σαφές μήνυμα στην ιταλική κυβέρνηση που τα τελευταία 24ωρα αφήνει να διαρρέει ότι είναι πρόθυμη να προχωρήσει σε μια μικρή διόρθωση του ελλείμματος της για το 2019 στέλνει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, εμμένοντας έτσι στη σκληρή γραμμή των Βρυξελλών και στην επιβολή της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος κατά της Ιταλίας.
Αναφερόμενος στις πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση του Conte πρόθυμη να επανεξετάσει το στόχο του 2,4% που έχει θέσει για το έλλειμμα του 2019, τους Salvini και Di Maio να υποστηρίζουν ότι δεν θα «κολλήσουν σε δεκαδικά» και τα δημοσιεύματα να αναφέρουν πως η μείωση του ελλείμματος έχει «κλειδώσει» στο 2,2%, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν είναι ξεκάθαρος.
«Η Ιταλία χρειάζεται σημαντική διόρθωση του προϋπολογισμού της.
Δεν φτάνουν οι ανακοινώσεις για να μην προχωρήσει η διαδικασία του υπερβολικού ελλείμματος.
Η ιταλική κυβέρνηση πρέπει να λάβει συγκεκριμένα μέτρα.
Χρειάζεται μια σημαντική διόρθωση του προϋπολογισμού της.
Μια μείωση του ελλείμματος κατά μόλις 0,2% δεν είναι αρκετή.
Η απόσταση που μας χωρίζει είναι ακόμα μεγάλη» ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, όπως μεταδίδει η ιταλική εφημερίδα La Stampa, η οποία εκτιμά ότι με την τοποθέτηση αυτή και τη στάση της ιταλικής κυβέρνησης γίνεται αντιληπτό πως «είναι πραγματικά μειωμένα τα περιθώρια εύρεσης ενός κοινού σημείου συνεννόησης μεταξύ της Κομισιόν και της κυβέρνησης».
Πάντως, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή τοποθέτηση του υπουργού Οικονομικών, Giovanni Tria στην ιταλική Γερουσία, όπου και αναμένεται να ανακοινώσει τις αποφάσεις της ιταλικής κυβέρνησης για τον προϋπολογισμό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης