Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο κινεζικός δράκος τρόμαξε τη Wall - Τέλος στο 3ήμερο ανοδικό σερί για τον S&P 500

tags :
Ο κινεζικός δράκος τρόμαξε τη Wall - Τέλος στο 3ήμερο ανοδικό σερί για τον S&P 500
Με απώλειες τερμάτισαν οι αμερικανικοί δείκτες την Τρίτη, με τους επενδυτές να εμφανίζονται εξαιρετικά επιφυλακτικοί στη σκιά των φόβων για επιβράδυνση της κινεζικής οικονομίας, αλλά και σε μια προσπάθεια να "ξαποστάσουν" από το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων.
Τέλος στο τριήμερο ανοδικό ράλι έβαλε ο S&P 500, o δείκτης βαρόμετρο της Wall Street.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,52% στις 13.170 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,30% για να τερματίσει στις 1.405 μονάδες, παραμένοντας πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων.
Ο  τεχνολογικός Nasdaq τερμάτισε στο -0,14% και στις 3.074 μονάδες.
Στα 3,36 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας άνοδο μόλις 0,30%. Στα 3,30 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 3,39 δολάρια το υψηλό.
Διατηρούνται οι προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η αμερικανική οικονομία, τόνισε νωρίτερα ο Ben Bernanke, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, Federal Reserve, μιλώντας στο CNBC.
Ο ίδιος πάντως δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι υπάρχουν ενδείξεις που επιτρέπουν να "είμαστε αισιόδοξοι" αναφορικά με την οικονομία των ΗΠΑ. "Η Fed αναμένεται να επανεξετάσει τα δημοσιονομικά δεδομένα προκειμένου να καταλήξει στο κατάλληλο μονοπάτι δημοσιονομικής πολιτικής", συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Fed, σημειώνοντας ότι τροχοπέδη για την ανάπτυξη ολόκληρου του αμερικανικού έθνους αποτελεί η υψηλή ανεργία. "Έχουμε δει βελτίωση στις ΗΠΑ, αλλά ακόμη έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας", σημείωσε.
Στα 77,4 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Fed το 2011, αγγίζοντας το δεύτερο υψηλότερο ρεκόρ στην ιστορία της τράπεζας. Να σημειωθεί πως το αμέσως προηγούμενο έτος, το 2010, τα κέρδη της Fed είχαν ανέλθει στα 81,7 δισ δολάρια. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τα συνολικά περιουσιακά στοιχεία της Fed αυξήθηκαν στα 2,92 τρις δολάρια, από 2,43 τρις δολάρια πέρυσι. H Fed το 2011 διέθετε στα χαρτοφυλάκιά της αμερικανικά κρατικά ομόλογα συνολικού ύψους 683 δισ. δολαρίων.
Ο S&P λίγο νωρίτερα εκτίμησε πως οι κεφαλαιακές ανάγκες των αμερικανικών τραπεζών θα κυμανθούν μεταξύ 415 και 640 δισ. δολ., προκειμένου ο χρηματοπιστωτικός κλάδος να εναρμονιστεί με τις απαιτήσεις της Βασιλείας ΙΙΙ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης