Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Νέες απειλές για υψηλότερους δασμούς στην εισαγωγή αυτοκινήτων από την Κίνα

tags :
ΗΠΑ: Νέες απειλές για υψηλότερους δασμούς στην εισαγωγή αυτοκινήτων από την Κίνα
Η αμερικανική κυβέρνηση κατηγορεί το Πεκίνο ότι δεν προχωρά στις δέουσες μεταρρυθμίσεις στην εμπορική της πολιτικής
Να προχωρήσουν στην επιβολή υψηλότερων δασμών όσον αφορά την εισαγωγή αυτοκινήτων από την Κίνα απειλούν οι ΗΠΑ, καταγγέλλοντας το Πεκίνο ότι δεν έχει κάνει τις δέουσες μεταρρυθμίσεις στην εμπορική πολιτική του.
«Ως αυτήν την ώρα, η Κίνα δεν έχει έλθει στο τραπέζι (των διαπραγματεύσεων) με προτάσεις για σημαντικές μεταρρυθμίσεις στις εμπορικές πρακτικές της» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης των  ΗΠΑ για ζητήματα εμπορίου Robert Lighthize, ο οποίος κατήγγειλε τους κινεζικούς δασμούς ύψους 40% στα αμερικανικά αυτοκίνητα.
«Ο συντελεστής αυτός είναι πολύ υψηλότερος από τους δασμούς 15% που επιβάλλει η Κίνα στους άλλους εμπορικούς εταίρους της (...).
Κατόπιν εντολής του προέδρου Trump θα εξετάσω όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας για να εξισώσουμε τους τελωνειακούς δασμούς που επιβάλλονται στα αυτοκίνητα» υποστήριξε ο Lighthizer.
Σημειώνεται ότι οι εισαγωγές αυτοκινήτων που παράγονται στην Κίνα αντιπροσωπεύουν πολύ μικρό μέρος του συνόλου των οχημάτων που εισάγονται στις ΗΠΑ.
Παρόλο αυτά ο Lighthizer τόνισε ότι ο Trump δεν παύει να καταγγέλλει την εμπορική πολιτική του Πεκίνου, η οποία, όπως είπε, «καταφέρνει σοβαρή ζημία στις αμερικανικές εταιρείες και στους Αμερικανούς εργαζόμενους», αν και σημείωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ εκτιμά ότι μπορεί να υπάρξει συμφωνία με τον Κινέζο ομόλογο του Xi Jinping όσον αφορά το εμπόριο κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους στο περιθώριο της συνόδου της G 20 που θα γίνει τις επόμενες ημέρες στην Αργεντινή.
Είπε όμως για να κλειστεί τέτοια συμφωνία, η αμερικανική πλευρά θέτει ως  όρους μεταξύ αυτών την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας, την άρση των δασμολογικών και άλλων φραγμών, τη διακοπή της καταναγκαστικής μεταφοράς τεχνολογιών ξένων εταιρειών που έχουν εγκατασταθεί στην Κίνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης