Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Στο 3,24% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς - Στις 290 μονάδες το spread

tags :
Ιταλία: Στο 3,24% υποχωρεί η απόδοση του 10ετούς - Στις 290 μονάδες το spread
Το ιταλικό spread υποχωρεί στις 290 μονάδες
Πτωτικά κινούνται οι αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, με τους επενδυτές να τηρούν στάση αναμονής για την έκβαση της διαμάχης μεταξύ Ρώμης και Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό του 2019.
Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχωρεί στο 3,246% από 2,63% στο χθεσινό κλείσιμο.


Η απόδοση του 2ετούς διαμορφώνεται στο 0,88% από 0,922% στο χθεσινό κλείσιμο.
Το ιταλικό spread υποχωρεί στις 290 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB ενισχύεται 0,77% στις 19.262 μονάδες.
Σε σήριαλ του οποίου το τέλος δύσκολα μπορεί να προβλέψει ακόμη και ο πιο έμπειρος αναλυτής εξελίσσεται η κόντρα μεταξύ Ιταλίας και Κομισιόν για τον προϋπολογισμό του 2019.
Η κόντρα αυτή έχει όλα τα στοιχεία ενός… δράματος, καθώς η χαλάρωση που υπήρξε τις τελευταίες ημέρες, με την ιταλική κυβέρνηση να εμφανίζεται πρόθυμη για ένα μικρό βήμα πίσω, εξανεμίζεται, με δεδομένο ότι κάθε φορά που η Ρώμη υποχωρεί ελαφρώς η Κομισιόν γίνεται όλο και πιο σκληρή.
Απόδειξη αυτής της στάσης το γεγονός ότι ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Valdis Dombrovskis σε δηλώσεις του ξεκαθάρισε ότι η Κομισιόν δεν θα δεχθεί μείωση του ελλείμματος στο 2,2% (από 2,4% που είναι στο προϋπολογισμό 2019) αλλά θέλει αυτό να προσγειωθεί στο…2% του ΑΕΠ.
Πρόκειται για μία μείωση που αρκετά δύσκολα –τουλάχιστον βάσει των μέχρι τώρα γνωστών δεδομένων- θα δεχθεί η ιταλική κυβέρνηση, καθώς, πέραν όλων των άλλων, θα δυσκολευθεί να «πουλήσει» αυτήν την υποχώρηση και στους πολίτες της χώρας.
Ταυτόχρονα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο που θέλουν την Κομισιόν και φυσικά τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης έτοιμα να εμφανιστούν εξαιρετικά επιθετικά έναντι της Ιταλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης