Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Ελπίζουμε ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ στη Σύνοδο Κορυφής των G20 θα έχουν θετικά αποτελέσματα

tags :
Κίνα: Ελπίζουμε ότι οι συνομιλίες με τις ΗΠΑ στη Σύνοδο Κορυφής των G20 θα έχουν θετικά αποτελέσματα
Το κινεζικό Υπουργείο Εμπορίου δήλωσε ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται σε επαφές ώστε να επιτευχθούν θετικά αποτελέσματα στη συνάντηση Donald Trump και Xi Jinping
Την ελπίδα του ότι η συνάντηση του Κινέζου προέδρου, Xi Jinping, με τον Αμερικανό ομόλογό του, Donald Trump, θα οδηγήσει σε «θετικά αποτελέσματα» αναφορικά με τις εμπορικές εντάσεις, εξέφρασε σήμερα (29/11) το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας, λίγες ημέρες πριν από Σύνοδο Κορυφής των G20 στην Αργεντινή.
Το ερχόμενο Σάββατο (1/12) οι προέδροι των δύο χωρών αναμένεται να πραγματοποιήσουν συνομιλίες στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής, με το ζήτημα των εμπορικών εντάσεων να αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο.
Ερωτηθείς για το εάν η Κίνα επιδιώκει να αποτρέψει την περαιτέρω επιβολή δασμών από τις ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του Υπουργείου, Gao Feng, δήλωσε ότι οι οικονομικές ομάδες των δύο χωρών βρίσκονται σε επαφή ώστε να εφαρμόσουν τη «συναίνεση» στην οποία κατέληξαν ο Donald Trump και ο Xi Jinping, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας νωρίτερα εντός του μήνα.
«Ελπίζω ότι οι ΗΠΑ και η Κίνα θα μπορούσαν να πλησιάσουν πιο κοντά η μία στην άλλη κια να εργαστούν σκληρά για να επιτύχουν θετικά αποτελέσματα στη συνάντηση», πρόσθεσε ο κ. Gao, χωρίς ωστόσο να παρέχει περαιτέρω λεπτομέρειες.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιβάλει δασμούς τουλάχιστον 10% σε εισαγωγές κινεζικών αγαθών συνολικής αξίας 250 δισ. δολ. με την αμερικανική κυβέρνηση να έχει δηλώσει ότι θα μπορούσε να αυξήσει τους δασμούς στο 25% κατά το επόμενο έτος.
«Η κινεζική πλευρά έχει τονίσε επανειλημμένα ότι η ουσία της οικονομικής και εμπορικής συνεργασίας της Κίνας και των ΗΠΑ είναι για το αμοιβαίο όφελος και την κερδοφορία», καταλήγει ο εκπρόσωπος του Υπουργείου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης