Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Καμπανάκι» Bernanke για την παγκόσμια οικονομία και τις τράπεζες – Διατηρούνται οι πιέσεις

«Καμπανάκι» Bernanke για την παγκόσμια οικονομία και τις τράπεζες – Διατηρούνται οι πιέσεις
Οι πιέσεις προς την ευρωπαϊκή οικονομία έχουν υποχωρήσει ωστόσο παραμένουν οι κίνδυνοι για το αμερικανικό χρηματοοικονομικό σύστημα και τα αμοιβαία κεφάλαια.
Αυτό αναμένεται να υπογραμμίσει ο πρόεδρος της Federal Reserve, Ben Bernanke στο κείμενο της ομιλίας που θα παραδώσει σήμερα στο Κογκρέσο.
Ο επικεφαλής της αμερικανικής κεντρικής τράπεζες θα κρούσει εκ νέου τον κώδωνα του κινδύνου για την ευρωπαϊκή οικονομία και για τις επιπτώσεις που έχει στην οικονομία της χώρας του και θα τονίσει ότι οι πιέσεις που γνωρίζει το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα θα μπορούσαν να μεταφερθούν στις ΗΠΑ μέσω της έκθεσης που διατηρούν τα αμερικανικά ιδρύματα στις ευρωπαϊκές τράπεζες, χωρίς να αποκλείει ακόμα και μια απότομη και γενικευμένη πτώση των αγορών.
Ο πρόεδρος της Fed υπογραμμίζει ότι τα αμερικανικά αμοιβαία κεφάλαια θα μπορούσαν να βρεθούν σε κίνδυνο, διευκρινίζοντας ότι το 35% των παγίων τους βρίσκεται σε τοποθετήσεις στην Ευρώπη.
Προειδοποιεί εξάλλου ότι ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός τομέας θα μπορούσε να αποδυναμωθεί εάν υποχωρήσουν οι παγκόσμιες αγορές λόγω της ύφεσης στην Ευρώπη.
Πάντως, εμφανίζεται πιο αισιόδοξος για την κατάσταση στην Ευρώπη σημειώνοντας ότι οι πιέσεις έχουν υποχωρήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης