Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Ένοχος για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου δήλωσε ο πρώην δικηγόρος του Trump, Michael Cohen

ΗΠΑ: Ένοχος για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου δήλωσε ο πρώην δικηγόρος του Trump, Michael Cohen
Ένοχος για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου δήλωσε ο Michael Cohen, ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump
Ένοχος για ψευδορκία ενώπιον του Κογκρέσου, σχετικά με τον ρόλο του σε έργο real estate του Οργανισμού Trump στη Ρωσία, δήλωσε σήμερα (29/11/2018) ο Michael Cohen, ο πρώην δικηγόρος του Αμερικανού προέδρου, Donald Trump.
Σημειώνεται ότι η υπόθεση σχετίζεται με την έρευνα που διεξάγεται για την εμπλοκή της Ρωσίας στις Προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016. 
Ο Cohen δήλωσε στο δικαστήριο ότι το 2017 υπέβαλε γραπτή δήλωση στο Κογκρέσο λέγοντας ότι όλες οι προσπάθειες που σχετίζονται με το έργο στη Μόσχα είχαν τερματιστεί μέχρι τον Ιανουάριο του 2016. 
Ωστόσο, ο Cohen δήλωσε ότι στην πραγματικότητα αυτές οι προσπάθειες συνεχίστηκαν μέχρι τον Ιούνιο του 2016.
Ο Cohen δήλωσε επίσης ότι στη δήλωσή του στο Κογκρέσο ισχυρίστηκε ότι είχε περιορισμένη επαφή με τον Trump σχετικά με το έργο, ενώ στην πραγματικότητα ήταν «πιο εκτεταμένη». 
Ο Cohen είπε επίσης ότι δήλωσε ψευδώς στο Κογκρέσο ότι δεν είχε συζητήσει ποτέ το ενδεχόμενο να ταξιδέψει στη Ρωσία, αν και στην πραγματικότητα είχε κάνει συζητήσεις για ένα ταξίδι εκεί, αν και ποτέ δεν το έκανε.
Σημειώνεται ότι ο Cohen είχε ήδη δηλώσει ένοχος στα τέλη Αυγούστου σε σειρά κατηγοριών σε βάρος του και αφού πήρε αποστάσεις από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, συνεργάζεται με τον ειδικό εισαγγελέα Robert Mueller, που έχει αναλάβει τη ρωσική έρευνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης