Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία και Γαλλία παρουσιάζουν την πρόταση τους για την φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών στην ΕΕ

tags :
Γερμανία και Γαλλία παρουσιάζουν την πρόταση τους για την φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών στην ΕΕ
Τα έσοδα από τον φόρο αυτό θα συμβάλλουν στην χρηματοδότηση του νέου κοινού προϋπολογισμού της Ευρωζώνης
Το βασικό πλαίσιο της πρότασης τους για την φορολόγηση των χρηματοοικονομικών συναλλαγών στην ΕΕ θα παρουσιάσουν σήμερα Δευτέρα 3/12 η Γερμανία και η Γαλλία.
Σύμφωνα με πληροφορίες από την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η πρόταση αυτή θα βασιστεί σε μοντέλο που έχει ήδη εφαρμοστεί στη Γαλλία.
Βάσει της κοινής πρότασης, τα έσοδα από τον νέο φόρο θα συμβάλλουν στη χρηματοδότηση του νέου κοινού προϋπολογισμού της Ευρωζώνης.
«Οι χώρες που θα συμμετάσχουν στην εφαρμογή του μέτρου θα έχουν τη δυνατότητα να αξιοποιούν τα έσοδα που θα εξασφαλίζουν από αυτόν ως μέρος της συμβολής τους στον ευρύτερο προϋπολογισμό της ΕΕ» επισημαίνει το δημοσίευμα, αναφέροντας πως η πρόταση αυτή αναμένεται να συζητηθεί στο περιθώριο του σημερινού Eurogroup στις Βρυξέλλες.
Βάσει της πρότασης αυτής, τα τέλη στις χρηματοοικονομικές συναλλαγές που προτείνεται να εφαρμοστούν θα αποτελέσουν «σημαντικό στοιχείο» στην προσπάθεια για την ενίσχυση της ΕΕ, ενώ σημειώνεται ότι η πρόταση αναμένεται να συμπεριληφθεί στη συμφωνία-πλαίσιο για τη χρηματοδότηση των ενισχύσεων της κοινότητας από το 2021 ως το 2027, με την ψηφοφορία για το θέμα να προβλέπεται να διεξαχθεί το 2020.
Η πρόταση βασίζεται σε σύστημα που τελεί ήδη σε ισχύ στη Γαλλία, με βάση το οποίο φορολογούνται όλες οι συναλλαγές που αφορούν μετοχές εισηγμένων εταιρειών με κεφαλαιοποίηση που υπερβαίνει το 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung, η Γαλλία τάσσεται υπέρ της ιδέας όλα τα έσοδα από τον νέο φόρο να διατίθενται στον προϋπολογισμό της ευρωζώνης, ενώ η Γερμανία θεωρεί ότι ένα μέρος του ποσού αυτού θα μπορούσε επίσης να διατίθεται στον ευρύτερο προϋπολογισμό της ΕΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης