Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall, αλλά... νέο υψηλό 11 ετών για τον Nasdaq

tags :
Μεικτά πρόσημα στη Wall, αλλά... νέο υψηλό 11 ετών για τον Nasdaq
Με μεικτά πρόσημα τερμάτισαν οι αμερικανικοί δείκτες την Τετάρτη, με τους επενδυτές να εμφανίζονται ελαφρώς απογοητευμένοι από τα μακροοικονομικά μεγέθη που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ, αλλά και σε μια προσπάθεια να "ξαποστάσουν" από το ράλι των προηγούμενων συνεδριάσεων.
Με απώλειες έκλεισαν Dow και S&P 500, αλλά ανοδικά και σε νέο υψηλό 11 ετών τερμάτισε ο Nasdaq.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,35% στις 13.124 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,19% για να τερματίσει στις 1.402 μονάδες, μια ανάσα πάνω από το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων.
Ο  τεχνολογικός Nasdaq τερμάτισε στο +0,04% και στις 3.075 μονάδες.
Στα 3,25 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας πτώση 2,99%. Στα 3,20 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 3,31 δολάρια το υψηλό.
Πτώση 0,9% κατέγραψαν οι μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ κατά τον μήνα Φεβρουάριο. Οι μεταπωλήσεις μειώθηκαν στα 4,59 εκατ. από 4,63 εκατ. - βάσει των αναθεωρημένων στοιχείων - τον Ιανουάριο.
Για ενίσχυση του δολαρίου σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα κάνει λόγο ο επικεφαλής διαχείρισης παγκόσμιων χαρτοφυλακίων ομολόγων της Pimco, Scott Mather, εκτιμώντας ότι το ευρώ θα υποχωρήσει κάτω από τα επίπεδα των 1,15-1,20 δολ μέσα στο 2012.
Τη διάσπαση των μεγάλων αμερικανικών τραπεζών ζητά ο Richard Fisher, επικεφαλής της Fed στο Ντάλας, τονίζοντας ότι αποτελούν απειλή για τη σταθερότητα, παρά τις νέες ρυθμίσεις στον αμερικανικό χρηματοπιστωτικό κλάδο.
"Οι πολύ μεγάλες για να καταρρεύσουν" τράπεζες, παραμένουν εμπόδιο στην πλήρη οικονομική ανάκαμψη τονίζει ο ίδιος, σημειώνοντας ότι αντιβαίνουν στον "αμερικανικό καπιταλισμό"...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης