Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Τον επόμενο αρχηγό στη μετά Merkel εποχή εκλέγει σήμερα 7/12 το CDU

Γερμανία: Τον επόμενο αρχηγό στη μετά Merkel εποχή εκλέγει σήμερα 7/12 το CDU
Υποψήφιοι για την ηγεσία οι Annegret Kramp-Karrenbauer, Friedrich Merz και Jens Spahn
Τον επόμενο αρχηγό του στη μετά Merkel εποχή καλείται να εκλέξει στο σημερινό συνέδριο του το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Γερμανίας (CDU) σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή για την επόμενη ημέρα τόσο στη Γερμανία όσο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Οι εργασίες του συνεδρίου αναμένεται να αρχίσουν στις 11:30 ώρα Ελλάδας στο Εκθεσιακό Κέντρο του Αμβούργου
Οι 1.001 σύνεδροι καλούνται, όπως είπε και η Merkel «να χαράξουν την γραμμή που θα ακολουθήσει στο εξής η ηγετική ομάδα» και αυτό σε συνδυασμό με την κατάσταση που βρίσκεται η Γερμανία και η υπόλοιπη Ευρώπη καθιστά το συνέδριο αυτό ως το πιο σημαντικό των τελευταίων δύο δεκαετιών.
Επίσημοι υποψήφιοι είναι οι Annegret Kramp-Karrenbauer, Friedrich Merz oder Jens Spahn αν και οι υπόλοιποι 12 υποψήφιοι που δήλωσαν μόνοι τους υποψηφιότητα δεν περιλαμβάνονται – μέχρι στιγμής – στο ψηφοδέλτιο (αυτό μπορεί να γίνει αν τους προτείνει έστω και ένας σύνεδρος).
Καμία ασφαλής εκτίμηση δεν μπορεί να γίνει για το ποιος από τους τρεις επίσημους υποψηφίους θα είναι ο επόμενος αρχηγός του κόμματος.
Ακόμα και οι αναλογίες βάσει του αριθμού των συνέδρων που έχουν τα κρατίδια από όπου προέρχονται οι υποψήφιοι δεν μπορούν να συμβάλλουν προς ένας ασφαλές συμπέρασμα, όπως επίσης και οι δημοσκοπήσεις, οι οποίες έδιναν προβάδισμα στην «εκλεκτή» της Merkel, Annegret Kramp-Karrenbauer.
Βάσει του προγράμματος, στις 12:30 είναι προγραμματισμένη η ομιλία της Merkel, η οποία αναμένεται να είναι φορτισμένη συναισθηματικά, μια και αποχωρεί από το τιμόνι του CDU ύστερα από 18 χρόνια.
Θα ακολουθήσει η ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων και η αιτιολόγησή τους, ενώ οι επίδοξοι πρόεδροι του CDU θα απευθυνθούν για μια τελευταία φορά στους συνέδρους.
Στις 17:30 (ώρα Ελλάδος), εφόσον τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, θα γίνει γνωστό το αποτέλεσμα της πρώτης ψηφοφορίας.
Εάν κανένας υποψήφιος δεν έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον το 50% των έγκυρων ψηφοδελτίων, χωρίς τις αποχές, η διαδικασία θα επαναληφθεί, αυτή τη φορά μεταξύ εκείνων οι οποίοι αναδείχθηκαν στην πρώτη και τη δεύτερη θέση κατά την αρχική ψηφοφορία.
Η διαδικασία της ψηφοφορίας είναι μυστική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης