Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Φουντώνουν τα σενάρια για παραίτηση του ΥΠΟΙΚ, Giovanni Tria – Αντιφατικά δημοσιεύματα για το μέλλον του

tags :
Ιταλία: Φουντώνουν τα σενάρια για παραίτηση του ΥΠΟΙΚ, Giovanni Tria – Αντιφατικά δημοσιεύματα για το μέλλον του
Κατά της παραίτησης του Tria τάσσεται η Lega
Στο προσκήνιο επανέρχεται για ακόμα μια φορά το ζήτημα του υπουργού Οικονομικών, Giovanni Tria και το ενδεχόμενο να υποβάλλει την παραίτηση του.
Τα δημοσιεύματα στον ιταλικό τύπο είναι αντιφατικά.
Η La Repubblica αναφέρει πως ο Tria δεν έχει καμία πρόθεση να υποβάλλει την παραίτηση του, την ώρα που η Il Giornale μεταδίδει ότι ο Ιταλός ΥΠΟΙΚ δεν μπορεί να συνεχίσει άλλο.
Χθες η εφημερίδα Corriere della Sera μετέδωσε πως ο Tria βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στο να υποβάλλει την παραίτηση του διότι δεν θέλει να πάρει πάνω του το «ανάθεμα» για ότι έχει συμβεί στις σχέσεις Ρώμης – Βρυξελλών για τον προϋπολογισμό του 2019 και να αποτελέσει τον αποδιοπομπαίο τράγο ενώ σε σημερινό της δημοσίευμα η Corriere αναφέρει πως η D – Day για τον Tria και για το «αντίο» του ενδεχομένως να είναι η ερχόμενη Τρίτη 11/12 όταν ο πρωθυπουργός Giuseppe Conte θα παρουσιάσει στον πρόεδρο της Κομισιόν, Jean Claude Juncker το νέο σχέδιο για τον προϋπολογισμό.
Πάντως, η La Stampa μεταδίδει πως ο Matteo Salvini και η Lega τάσσονται κατά της παραίτησης του Tria, σε αντίθεση με τους Giuseppe Conte, τον Di Maio και το Κίνημα των 5 Αστέρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης