Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας James Mattis – Θα αποχωρήσει τέλη Φεβρουαρίου

tags :
ΗΠΑ: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας James Mattis – Θα αποχωρήσει τέλη Φεβρουαρίου
Αιτία η διαφωνία του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ σε θέματα άμυνας και ασφάλειας
Μια ημέρα μετά τη διακήρυξη της νίκης των ΗΠΑ στη Συρία και την αναγγελία της αποχώρησης των Αμερικάνων στρατιωτών από τη Συρία, στις οποίες προχώρησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump αλλά και μετά τις πληροφορίες που θέλουν τον Trump να έχει ήδη λάβει την απόφαση για την αποχώρηση 7.000 από τους συνολικά 14.000 Αμερικάνους στρατιώτες από το Αφγανιστάν, έγινε γνωστό πως ο υπουργός Άμυνας, James Mattis παραιτήθηκε από το αξίωμα του.
Σε μήνυμα του στο twitter ο Trump υποστήριξε ότι ο James Mattis θα αποχωρήσει από το αξίωμα του στα τέλη Φεβρουαρίου και ότι ο νέος υπουργός Άμυνας θα ονομαστεί σύντομα.
Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ έκανε λόγο για «τρομερή πρόοδο» τη διετία κατά την οποία ο Mattis ήταν επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου, ειδικά σε ό,τι αφορά την αγορά νέου εξοπλισμού ενώ τον ευχαρίστησε «για την υπηρεσία του».
Σημειώνεται πάντως πως ο Mattis έσπευσε να διευκρινίσει πως παραιτείται από το αξίωμα του, αναφέροντας στην επιστολή παραίτησης του πως αποχωρεί ώστε ο Trump να διορίσει κάποιον οι απόψεις του οποίου είναι εγγύτερες προς τις δικές του, αφήνοντας σαφείς αιχμές κατά των τελευταίων αποφάσεων του προέδρου των ΗΠΑ και σηματοδοτώντας τη διαφωνία του με αυτές.
Ο Mattis θεωρούνταν από τους υπουργούς, οι οποίοι ενεργούσαν σταθεροποιητικά στο εσωτερικό της κυβέρνησης Trump και έχαιρε μεγάλου σεβασμού.
Σημειώνεται ότι ο Mattis είναι το τελευταίο όνομα στον κατάλογο με τους υπουργούς του Trump που έχουν αποχωρήσει από το αξίωμα τους.
Αναφέρεται μάλιστα από το Ινστιτούτο Brookings ότι οι αντικαταστάσεις, οι καθαιρέσεις και οι παραιτήσεις επί προεδρίας Trump είναι περισσότερες από ό,τι επί των ημερών των τελευταίων πέντε αμερικανών προέδρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης