Τελευταία Νέα
Διεθνή

Grayling (Βρετανία): Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το περιστατικό με τα drones στο αεροδρόμιο Gatwick σχετίζεται με τρομοκρατία

Grayling (Βρετανία): Δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το περιστατικό με τα drones στο αεροδρόμιο Gatwick σχετίζεται με τρομοκρατία
Ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών τόνισε χαρακτήρισε το περιστατικό ως «πρωτοφανές, οπουδήποτε στον κόσμο»
Στο γεγονός ότι το περιστατικό με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που θεάθηκαν να πετούν στην περιοχή του αεροδρομίου Gatwick δε σχετίζεται με τρομοκρατία, αναφέρθηκε σήμερα (21/12) ο Βρετανός υπουργός Μεταφορών, Chris Grayling, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.
Ειδικότερα, ο κ. Grayling ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι τα drones ου προκάλεσαν χάος στο αεροδρόμιο Gatwick του Λονδίνου σχετίζονται με τρομοκρατικές ενέργειες», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι το περιστατικό ήταν «πρωτοφανές, οπουδήποτε στον κόσμο».
Ο ίδιος υπογράμμισε ότι «θα πρέπει να μάθουμε πολύ γρήγορα από αυτό που συνέβη», ενώ πρόσθεσε ότι «έχουν γίνει πολλές λεπτομερείς εργασίες», καθυσηχάζοντας παράλληλα τους επιβάτες αναφορικά με την ασφάλεια των πτήσεων.
Παράλληλα, ο Βρετανός υπουργός δήλωσε ότι το αεροδρόμιο θα είναι ανοιχτό σήμερα για έναν περιορισμένο αριθμό πτήσεων, μετά το κλείσιμό του τις προηγούμενες ημέρες για λόγους ασφαλείας.
Σημειώνεται ότι χθες (20/12) η αστυνομία του Σάσσεξ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας επίσης ανέφερε ότι το περαστικό με τα drones δε σχετίζεται με τρομοκρατία, με βάση τις πληροφορίες που είχε συλλέξει μέχρι στιγμής.
«Η αστυνομία συνεργάζεται στενά με τη διεύθυνση του αεροδρομίου και την υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και συνεχίζει να συνομιλεί για το περιστατικό με την κυβέρνηση και άλλες υπηρεσίες για την ταχύτερη δυνατή επίλυση της κατάστασης», ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης