Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Το συντομότερο δυνατό οι επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη στη βόρεια Συρία

Cavusoglu (ΥΠΕΞ Τουρκίας): Το συντομότερο δυνατό οι επιχειρήσεις ανατολικά του Ευφράτη στη βόρεια Συρία
Δεν υπάρχει άλλη επιλογή διαμηνύει ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας
Το συντομότερο δυνατό διαμηνύει η Τουρκία πως θα αρχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις ανατολικά του ποταμού Ευφράτη στη βόρεια Συρία.
Αυτό φέρεται να υποστήριξε στην τουρκική εφημερίδα Hurriyet ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, M. Cavusoglu όπως μεταδίδει το Reuters.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές ο Cavusoglu τονίζει πως δεν υπάρχει άλλη επιλογή, παρά την μικρή καθυστέρηση των σχεδίων ως αποτέλεσμα της απόφασης των ΗΠΑ να αποσυρθούν από την περιοχή.
Το πράσινο φως για τις επιχειρήσεις της Τουρκίας στην περιοχή έδωσε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ με την απόφαση του να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία.
Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεφωνική επικοινωνία ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan και ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump συμφώνησαν την Κυριακή να συντονιστούν προκειμένου να μην δημιουργηθεί κενό εξουσίας.
Πρόκειται για μια εξέλιξη που αποτελούσε διακαή πόθο της Άγκυρας μια και μαζί με τις επιθέσεις κατά των πυρήνων του Ισλαμικού Κράτους θα έχει την ευκαιρία να πλήξει και τους Κούρδους αντάρτες της Συρίας (η Άγκυρα τους θεωρεί τρομοκράτες), οι οποίοι υπήρξαν σύμμαχοι των ΗΠΑ στον πόλεμο κατά του ISIS.
Με αυτόν τον τρόπο η Τουρκία θα έχει μια πρώτης τάξεως ευκαιρίας να διασφαλίσει τα νοτιανατολικά σύνορα της αποτρέποντας το ενδεχόμενο μιας πιο οργανωμένης κουρδικής οντότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης