Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα συνεχιστούν τον Ιανουάριο - Υπάρχουν ήδη συγκεκριμένα σχέδια

tags :
Κίνα: Οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ θα συνεχιστούν τον Ιανουάριο - Υπάρχουν ήδη συγκεκριμένα σχέδια
Το Υπουργείο Εμπορίου της Κίνας τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συμμορφωθούν με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου
Στο γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κίνας και Ηνωμένων Πολιτειών για το εμπόριο αναμένεται να συνεχιστούν τον Ιανουάριο, αναφέρθηκε σήμερα (27/12) το Υπουργείο Εμπορίου του Πεκίνου, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές αναφορές των προηγούμενων ημερών.
Ειδικότερα, ο εκπρόσωπος εμπορίου του Υπουργείου, Gao Feng, δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν τον ερχόμενο μήνα, προσθέτοντας ότι έχουν ήδη πραγματοποιηθεί «συγκεκριμένα σχέδια» για προσωπική συνάντηση ανάμεσα στις δύο χώρες.
Παράλληλα, ο κ. Gao πρόσθεσε ότι οι διαβουλεύσεις μεταξύ των δυο πλερυών θα συνεχιστούν μέχρι τότε, μέσω «εντατικών» τηλεφωνικών επαφών.
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του κινεζικού Υπουργείου τόνισε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να συμμορφωθούν με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου, καθώς και να μην κάνουν κατάχρηση του εμπορικού μέσου.
Σύμφωνα με χθεσινά (26/12) δημοσιεύματα των αμερικανικών μέσων, αντιπροσωπεία της Ουάσιγκτον αναμένεται να επισκεφθεί το Πεκίνο κατά τη δεύτερο εβδομάδα του Ιανουαρίου, ώστε να συνειχστούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως.
Επικεφαλής της αμερικανικής ομάδας αναμένεται να είναι ο αναπληρωτής εμπορικός αντιπρόσωπος, Jeffrey Gerrish, καθώς και ο υφυπουρός Οικονομικών για τις Εξωτερικές Υποθέσεις, David Malpass.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης