Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων εν μέσω μεταβλητότητας στις αγορές - Στο 2,76% το 10ετές

ΗΠΑ: Υποχωρούν οι αποδόσεις των ομολόγων εν μέσω μεταβλητότητας στις αγορές - Στο 2,76% το 10ετές
Στην ασφάλεια των αμερικανικών ομολόγων στρέφονται οι επενδυτές, εν μέσω της μεταβλητότητας στις αγορές μετοχών
Στην ασφάλεια των αμερικανικών ομολόγων στρέφονται σήμερα (27/12/2018) οι επενδυτές, εν μέσω της έντονης μεταβλητότητας που καταγράφεται στις παγκόσμιες αγορές μετοχών, με τους επενδυτές να μην δείχνουν να πείθονται από το εντυπωσιακό ράλι που κατέγραψε χθες η Wall Street, ενώ στο επίκεντρο της προσοχής της βρίσκονται εκ νέου οι εμπορικές εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Mετά το εκτεταμένο sell off της παραμονής των Χριστουγέννων, η Wall κατέγραψε χθες ισχυρή ανάκαμψη, με τους τρεις βασικούς δείκτες να εμφανίζουν εντυπωσιακά κέρδη σχεδόν 5%.
Ωστόσο, σήμερα, οι αμερικανικοί δείκτες βρίσκονται εκ νέου υπό ισχυρή πίεση.
Σύμφωνα με τη Wells Fargo, η έκρηξη ανόδου ήταν αναμενόμενη, καθώς η αγορά είχε φθάσει σε κρίσιμα επίπεδα, ενώ σημαντικό μερίδιο της ανάκαμψης θα πρέπει να αποδοθεί και στο rebalancing του χαρτοφυλακίου που κάνουν παραδοσιακά τα συνταξιοδοτικά ταμεία των αμερικανικών επιχειρήσεων στα τέλη κάθε τριμήνου.
Όπως αναφέρει έκθεση της αμερικανικής τράπεζας, τα εταιρικά συνταξιοδοτικά ταμεία έχουν ξεκινήσει τη διοχέτευση περί των 64 δισ. δολ. στην αγορά, προκειμένου να «αντικαταστήσουν» ομόλογα με μετοχές και να αποκτήσουν ένα πιο ισορροπημένο χαρτοφυλάκιο εν όψει του νέου έτους.
Περί τις 19:45, η απόδοση του 10ετούς ομολόγου των ΗΠΑ σημειώνει πτώση 4 μονάδων βάσης, στο 2,76%, από 2,797% στο χθεσινό κλείσιμο.


Την ίδια ώρα, η απόδοση του 2ετούς ομολόγου υποχωρεί κατά 4 μ.β. στο 2,57%, ενώ του 30ετούς σημειώνει πτώση 3 μ.β. στο 3,02%.


Πιέσεις στις αγορές μετοχών ασκεί η κλιμάκωση της εμπορικής έντασης μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, να φέρεται να εξετάζει την έκδοση προεδρικού διατάγματος για την απαγόρευση αγοράς εξοπλισμού από τους κινεζικούς τεχνολογικούς κολοσσούς Huawei και ZTE.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ως δικαιολογία για την απαγόρευση, ο Trump θα επικαλεστεί την ασφάλεια, καθώς οι ΗΠΑ υποστηρίζουν ότι ο εξοπλισμός των εταιρειών αυτών χρησιμοποιείται από την κυβέρνηση της Κίνας για κατασκοπεία.
Εν τω μεταξύ, οι επενδυτές παραμένουν ανήσυχοι εν μέσω του κυβερνητικού shutdown στις ΗΠΑ, που μετρά ήδη έξι ημέρες.
Ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει στην ανάγκη χρηματοδότησης της ανέγερσης του τείχους στα νότια σύνορα των Ηνωμένων Πολιτειών, εξαπολύοντας σήμερα νέα επίθεση στους Δημοκρατικούς.
«Έχουν συνειδητοποιήσει επιτέλους οι Δημοκρατικοί ότι χρειαζόμαστε απεγνωσμένα Ασφάλεια Συνόρων και ένα τείχος στα νότια σύνορα;
Πρέπει να σταματήσουμε τα ναρκωτικά, την εμπορία ανθρώπων, τα μέλη συμμοριών και τους εγκληματίες από το να έρχονται στη χώρα μας.
Αντιλαμβάνονται οι Δημοκρατικοί ότι οι περισσότεροι από αυτούς που δεν πληρώνονται είναι Δημοκρατικοί;», ανέφερε ο Trump με ανάρτησή του στο «Twitter».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης