Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Πάνω από 500 δισ. δολ. επαναπάτρισαν οι εταιρείες το 2018

tags :
ΗΠΑ: Πάνω από 500 δισ. δολ. επαναπάτρισαν οι εταιρείες το 2018
Πάνω από μισό τρισεκατομμύρια δολάρια επαναπάτρισαν το 2018 οι αμερικανικές εταιρείες
Πάνω από μισό τρισεκατομμύρια δολάρια επαναπάτρισαν το 2018 οι αμερικανικές εταιρείες, με στόχο να εκμεταλλευτούν τις φορολογικές μεταρρυθμίσεις, ωστόσο τα στοιχεία υποδηλώνουν ότι ο ρυθμός των επαναπατρισμών επιβραδύνει, σε μια ένδειξη ότι η Wall Street θα μπορούσε να χάσει μια βασική πηγή στήριξης.
Συγκεκριμένα, την περίοδο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2018 επαναπατρίστηκαν 93 δισ. δολ., περίπου τα μισά σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο και λιγότερα από το ένα τρίτο των 300 δισ. δολ. του πρώτου τριμήνου.
Η «έκρηξη» των επαναπατρισμών αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό σε νέους κανονισμούς που επέτρεψαν στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να φορολογήσει τα κέρδη που αποκομίζουν οι εταιρείες από το εξωτερικό, ανεξάρτητα από το πού διατηρούνται τα χρήματα.
Οι προηγούμενοι κανόνες επέτρεπαν στις εταιρείες να «μεταθέτουν» τον αμερικανικό φόρο στα παγκόσμια κέρδη, εκτός και αν επαναπάτριζαν τα χρήματα.
Ωστόσο, η J.P. Morgan εκτιμά πως ο ρυθμός με τον οποίο επιστρέφουν ρευστό οι εταιρείες «βρίσκεται σε τροχιά ταχείας επιβράδυνσης».
Όπως μεταδίδει το «Reuters», τα στοιχεία του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών δείχνουν πως επαναπατρίστηκαν κεφάλαια σε όλους τους τομείς.
Εκτός του τραπεζικού κλάδου, στο τρίτο τρίμηνο επαναπατρίστηκαν 60 δισ. δολ., από 225 δισ. στο πρώτο τρίμηνο και 115 δισ. στο δεύτερο τρίμηνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης