Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί προκαλούν τον Trump να βάλει τέλος στο κυβερνητικό shutdown

tags :
ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί προκαλούν τον Trump να βάλει τέλος στο κυβερνητικό shutdown
Νομοσχέδια που θα μπορούσαν να αναστείλουν τη μερική αναστολή των υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους ενέκριναν οι Δημοκρατικοί
Να βάλει τέλος στο shutdown προκαλούν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump, οι Δημοκρατικοί, οι οποίοι έχοντας πλέον την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων δεν έχασαν χρόνο και ενέκριναν σχέδια νόμου που θεωρητικά θα μπορούσαν να αναστείλουν τη μερική αναστολή λειτουργίας υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, αψηφώντας το αίτημα του Trump για την έγκριση του ποσού των 5 δις ευρώ για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος απείλησε με βέτο σε περίπτωση που εγκρίνονταν τα νομοσχέδια χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το αίτημα του προέδρου Trump, προειδοποίηση πάντως που οι Δημοκρατικοί αγνόησαν.
Η χθεσινή ημέρα σηματοδότησε την πρώτη ημέρα της «διαιρεμένης» κυβέρνησης στην Ουάσινγκτον από τον Ιανουάριο του 2017 όταν και ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ ο Donald Trump, καθώς οι Δημοκρατικοί ανέκτησαν τον έλεγχο της Βουλής από τους Ρεπουμπλικάνους.
Βάσει των νομοσχεδίων, τα υπουργεία Εξωτερικών, Εμπορίου, Γεωργίας, Εργασίας, Οικονομικών κ.ά. θα εξασφαλίσουν χρηματοδότηση ως την 30ή Σεπτεμβρίου, δηλαδή το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους στις ΗΠΑ.
Σημειώνεται πως ο πρόεδρος της Γερουσίας είχε διαμηνύσει πως η Γερουσία δεν θα συζητήσει τα σχέδια νόμου των Δημοκρατικών εάν δεν προβλέπουν το μέτρο που απαίτησε ο Trump.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης