Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Ο έλεγχος της Βουλής από τους Δημοκρατικούς ευθύνεται για το sell off

Trump: Ο έλεγχος της Βουλής από τους Δημοκρατικούς ευθύνεται για το sell off
Την ανάκτηση του ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς κατηγόρησε ο Donald Trump για το sell off στις αγορές
Την ανάκτηση του ελέγχου της Βουλής των Αντιπροσώπων από τους Δημοκρατικούς, στις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου 2018, κατηγόρησε σήμερα (4/1/2019) ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, για το sell off στις αγορές.
«Όπως έχω πει πολλές φορές, εάν οι Δημοκρατικοί αναλάβουν τον έλεγχο της Βουλής ή της Γερουσίας, θα υπάρξει αναταραχή στις αγορές.
Κερδίσαμε τη Γερουσία, κέρδισαν τη Βουλή.
Τα πράγματα θα ηρεμήσουν.
Θέλουν μόνο να με παραπέμψουν επειδή ξέρουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν το 2020.
Πάρα πολύ μεγάλη επιτυχία!», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.


Σε δεύτερη ανάρτησή του, ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε:
«Πώς γίνεται να παραπέμπεις έναν πρόεδρο που έχει κερδίσει πιθανότατα τις πιο σπουδαίες εκλογές όλων των εποχών, δεν έχει κάνει τίποτα κακό (καμία συνωμοσία με τη Ρωσία, ήταν οι Δημοκρατικοί που συνωμότησαν), είχε τα πιο επιτυχημένα πρώτα δύο χρόνια από οποιοδήποτε άλλον πρόεδρο και είναι ο πιο δημοφιλής Ρεπουμπλικάνος στην ιστορία του κόμματος με 93%;».


Οι αμερικανικές μετοχές έχουν βρεθεί πρόσφατα υπό ισχυρές πιέσεις, εν μέσω των φόβων για μια οικονομική επιβράδυνση, των ανησυχιών για μια πιθανή λανθασμένη νομισματική πολιτική από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) και του συνεχιζόμενου εμπορικού πολέμου με την Κίνα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Trump κατηγορεί τους Δημοκρατικούς για μια αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Στις 30 Οκτωβρίου 2018, ο Trump είχε πει ότι η αγορά κάνει ένα «μικρό διάλειμμα», καθώς ο κόσμος περίμενε τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών.
«Αν θέλετε να δείτε τις μετοχές σας να υποχωρούν, προτείνω να ψηφίσετε τους Δημοκρατικούς», είχε γράψει τότε ο Αμερικανός πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης