Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street λόγω εμπορίου και απασχόλησης - Ανακάμπτουν οι μετοχές τεχνολογίας

tags :
Ισχυρά κέρδη στη Wall Street λόγω εμπορίου και απασχόλησης - Ανακάμπτουν οι μετοχές τεχνολογίας
ΗΠΑ και Κίνα θα πραγματοποιήσουν έναν νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το εμπόριο την ερχόμενη εβδομάδα
Με σημαντική άνοδο άνοιξαν σήμερα (4/1/2019) οι δείκτες της Wall Street, μία ημέρα αφότου η κατρακύλα στη μετοχή της Apple πυροδότησε ένα ευρύ sell off στις διεθνείς αγορές.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,6% στις 23.038 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,4% στις 2.483 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,5% υψηλότερα στις 6.560 μονάδες.


Η Apple έκλεισε χθες με βουτιά μεγαλύτερη του 9%, στον απόηχο της υποβάθμισης της πρόβλεψής της για τα έσοδα α’ τριμήνου 2019, ωστόσο σήμερα ενισχύεται περισσότερο από 1,7%.
Για την υποβάθμιση του guidance, η Apple επικαλέστηκε κυρίως την οικονομική αποδυνάμωση της Κίνας, ως αποτέλεσμα και των αυξανόμενων εμπορικών εντάσεων με τις ΗΠΑ, εγείροντας ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας.
Προσπάθεια ανάκαμψης καταγράφει ο ευρύτερος τεχνολογικός κλάδος, με την Intel να σημειώνει άλμα 4%, την Amazon να καταγράφει κέρδη 2,2%, την Alphabet να ενισχύεται κατά 1,9% και το Facebook να σημειώνει άνοδο 2,1%.
Η μετοχή της Netflix ενισχύεται κατά 3,9%, καθώς η Goldman Sachs την πρόσθεσε στην «buy list» της.
Χθες, ο τεχνολογικός κλάδος κατέγραψε πτώση 5,07% λόγω της Apple, σημειώνοντας τη χειρότερη επίδοση από τις 18 Αυγούστου του 2011, όταν είχε διολισθήσει κατά 5,35%.
Σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου, οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα έχουν συνάντηση στο Πεκίνο στις 7 και 8 Ιανουαρίου 2019, προκειμένου να ξεκινήσει ο πρώτος γύρος διαπραγματεύσεων μετά τη συνάντηση που είχαν τον περασμένο μήνα οι πρόεδροι Donald Trump και Xi Jinping.
Η πλευρά του υπουργείου Εμπορίου της Κίνας εξέφρασε την ελπίδα της ότι οι διαπραγματεύσεις θα είναι «θετικές και εποικοδομητικές» προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή «η σημαντική συναίνεση που επιτεύχθηκε» κατά τη συνάντηση των δύο προέδρων στη Σύνοδο των G20 στην Αργεντινή.
Οι επενδυτές δείχνουν, επίσης, ότι δεν τους ανησυχεί μια πιο «επιθετική» νομισματική σύσφιξη από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), μετά τα ισχυρά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ, τα οποία βοηθούν να μετριαστούν οι ανησυχίες για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας. 
Ειδικότερα, οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν κατά 312.000 τον περασμένο μήνα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη αύξηση από τον Φεβρουάριο του 2018.
Η αμερικανική οικονομία δημιούργησε 2,6 εκατ. θέσεις το 2018, από 2,2 εκατ. το 2017.
Εν τω μεταξύ, το μέσο ωρομίσθιο αυξήθηκε κατά 0,4% ή κατά 11 σεντς τον Δεκέμβριο, έναντι αύξησης 0,2% του Νοεμβρίου, με την ετήσια αύξηση των μισθών να αυξάνεται στο 3,2%, όσο και τον Οκτώβριο, από 3,1% τον Νοέμβριο.
Την ίδια ώρα, το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε ελαφρώς στο 3,9% από το σχεδόν 49 ετών χαμηλό του 3,7% του Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τους αναλυτές, τα ισχυρά στοιχεία για την αμερικανική απασχόληση προσφέρουν 
Οι επενδυτές διατηρούν στραμμένη την προσοχή τους και στις εγχώριες πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, καθώς χθες (3/1) η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε ένα νομοσχέδιο το οποίο αποσκοπεί στον τερματισμό του κυβερνητικού shutdown, χωρίς ωστόσο να περιλαμβάνει τη χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται και σε μια ομιλία του προέδρου της Fed, Jerome Powell, που θα μπορούσε να προσφέρει ενδείξεις για τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης