Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street, εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ - Κίνας
Αισιοδοξία για την επίτευξη εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο
Με ισχυρή άνοδο άνοιξαν σήμερα (8/1/2019) οι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να εμφανίζονται αισιόδοξοι για την επίτευξη μιας εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,2% στις 23.813 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,1% στις 2.578 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,3% υψηλότερα στις 6.908 μονάδες.


Στην άνοδο των μετοχών συμβάλλουν και δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τρίτη ημέρα.
Το «Reuters» μετέδιδε πως η δεύτερη ημέρα των εμπορικών διαπραγματεύσεων που διεξάγονται στο Πεκίνο θα συνεχιστούν και το απόγευμα.
Σύμφωνα με πηγή του πρακτορείου, οι συζητήσεις συνεχίζονται, ωστόσο άλλες λεπτομέρειες δεν έγιναν γνωστές.
Την ίδια ώρα, ο αρχισυντάκτης της κινεζικής αγγλόφωνης «Global Times» ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ότι οι συζητήσεις δεν έχουν ολοκληρωθεί και ότι θα συνεχιστούν για τρίτη ημέρα.
Παρά το γεγονός ότι δεν αναμένεται να επιτευχθεί κάποια συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές, οι επενδυτές ευελπιστούν ότι οι διαπραγματεύσεις μπορούνε να αποκλιμακώσουν τις εντάσεις ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου και να περιορίσουν την επιβολή δασμών.
Εξάλλου, με ανάρτησή του στο «Twitter», ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανέφερε ότι «οι συζητήσεις με την Κίνα προχωρούν πολύ καλά!».
Σημαντική άνοδο καταγράφει ο τεχνολογικός κλάδος, με την Amazon να ενισχύεται κατά 2%, την Apple να καταγράφει κέρδη 1%, το Facebook να σημειώνει άνοδο 3% και την Alphabet να διαπραγματεύεται στο +0,6%.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές εξετάζουν τις προθέσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed( για τις αυξήσεις επιτοκίων το 2019.
Ο Raphael Bostic, πρόεδρος της Fed Ατλάντας, δήλωσε χθες ότι δεν αποκλείεται να υπάρξει μόνο μία αύξηση επιτοκίων κατά τη διάρκεια της φετινής χρονιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης