Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall Street - Αισιοδοξία για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας

tags :
Ήπια άνοδος στη Wall Street - Αισιοδοξία για μια εμπορική συμφωνία ΗΠΑ - Κίνας
Οι επενδυτές αναμένουν τα αποτελέσματα των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας
Με ήπια κέρδη άνοιξαν σήμερα (9/1/2019) οι δείκτες της Wall Street, εν μέσω της αισιοδοξίας για μια εμπορική συμφωνία ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Οι επενδυτές αναμένουν, ωστόσο, με επιφυλακτικότητα τα αποτελέσματα των εμπορικών διαπραγματεύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, οι οποίες ολοκληρώθηκαν σήμερα, μετά από τρεις ημέρες.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται αύριο (10/1) το πρωί (ώρα Κίνας).
Περί τις 16:30, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,5% στις 23.909 μονάδες, ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,3% στις 2.583 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,4% υψηλότερα στις 6.929 μονάδες.


Οι επενδυτές παρακολουθούν, εν τω μεταξύ, και τις ομιλίες αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), ενώ αναμένουν τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Σε χθεσινή (8/1) του συνέντευξη στη «Wall Street Journal», ο πρόεδρος της Fed του Σαιντ Λούις, James Bullard, εμφανίστηκε αισιόδοξος για την αμερικανική οικονομία, ωστόσο εξέφρασε τον φόβο ότι περισσότερες αυξήσεις των επιτοκίων από την κεντρική τράπεζα θα μπορούσε να οδηγήσει σε ύφεση.
«Τα επιτόκια βρίσκονται σήμερα σε ένα καλό επίπεδο» και δεν υπάρχει καμία πιεστική ανάγκη για αύξηση, δήλωσε, ενώ πρόσθεσε ότι θα ήταν ανοικτός σε μια μείωση των επιτοκίων εάν η οικονομία ή ο πληθωρισμός επιβραδυνθούν περισσότερο από το αναμενόμενο.
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Raphael Bostic, δήλωσε σήμερα ότι η κεντρική τράπεζα πρέπει να είναι υπομονετική απέναντι σε περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων, μέχρις ότου να υπάρξει μια «μεγαλύτερη σαφήνεια» για την κατεύθυνση της οικονομίας.
Στο επίκεντρο παραμένει, εν τω μεταξύ, η πολιτική αναταραχή στις ΗΠΑ, καθώς συνεχίζεται το κυβερνητικό shutdown.
Στο χθεσινό του διάγγελμα, ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει το ποσό των 5,7 δισ. δολ. για την ανέγερση του τείχους στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό, προκειμένου να τερματιστεί η μερική αναστολή της λειτουργίας του ομοσπονδιακού κράτους
Η μετοχή της Apple ενισχύεται κατά 0,3%, παρά το δημοσίευμα της «Nikkei Asian Review», που ανέφερε ότι ο τεχνολογικός κολοσσός έχει προχωρήσει σε μείωση της παραγωγής των νέων της iPhones κατά 10%.
Υπενθυμίζεται ότι η Apple περιέκοψε την περασμένη εβδομάδα την πρόβλεψή της για τα έσοδα πρώτου τριμήνου, οδηγώντας σε sell off τη μετοχή της.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα τέλη του περασμένου μήνα, η Apple ζήτησε από τους προμηθευτές της να περιορίσουν την παραγωγή των μοντέλων XS, XS Max και XR.
Ο συνολικός όγκος παραγωγής τόσο των παλαιών όσο και των καινούριων iPhones αναμένεται έτσι να μειωθεί στο εύρος των 40 - 43 εκατ. μονάδων στο τρίμηνο Ιανουαρίου - Μαρτίου, έναντι της προηγούμενης εκτίμησης για 47 - 48 εκατ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης