Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιστορική συμφωνία εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας

Ιστορική συμφωνία εμπορικών συναλλαγών μεταξύ Αυστραλίας και Κίνας
Οι οικονομικές σχέσεις της Αυστραλίας με την Κίνα διευρύνονται με την υπογραφή «ιστορικής» συμφωνίας εμπορικών συναλλαγών των δύο χωρών στο εθνικό νόμισμα της Κίνας.
Ο κυβερνήτης της Αποθεματικής Τράπεζας Αυστραλίας, Γκλεν Στίβεν, υπέγραψε συμφωνία με την Κεντρική Τράπεζα της Κίνας για νομισματικές ανταλλαγές ύψους 30 δισ. δολαρίων.
Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν, ότι η συμφωνία υπογραμμίζει τον ρόλο της Αυστραλίας στον «αιώνα της Ασίας», όπως χαρακτηρίζει η κυβέρνηση Γκίλαρντ τη βαθμιαία ενσωμάτωση της κινέζικης οικονομίας -της μεγαλύτερης και ταχύρυθμα αναπτυσσόμενης οικονομίας του πλανήτη- στην παγκόσμια οικονομία και τη διεθνή χρηματοπιστωτική αγορά.
Η υπογραφή της συμφωνίας αποτελεί συνέχεια της απόφασης της κυβέρνησης της Κίνας, τον παρελθόντα Νοέμβριο, να επιτρέψει την ανταλλαγή του Γιουάν με το δολάριο Αυστραλίας, στη διατραπεζική αγορά της Κίνας.
Η ανταλλαγή του Γιουάν με το δολάριο Αυστραλίας είναι η μεγαλύτερη νομισματική συμφωνία, που έχει υπογράψει η Κίνα, μετά τις συμφωνίες με το Χονγκ Κονγκ και τη Νότια Κορέα. Είναι, δε, η πρώτη συμφωνία της Κίνας με δυτική οικονομία.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης