Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο 1,5% η ανάπτυξη της οικονομίας για το σύνολο του 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις

Γερμανία: Στο 1,5% η ανάπτυξη της οικονομίας για το σύνολο του 2018 - Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις
Η οικονομία της Γερμανίας αναπτύχθηκε με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων πέντε ετών
Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε η ανάπτυξη της γερμανικής οικονομίας για το σύνολο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (15/1) στοιχεία της Ομοσπονδιακής Στατιστικής Υπηρεσίας, εν μέσω περιορισμένων καταναλωτικών δαπανών και εξαγωγών.
Ειδικότερα, το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρώπης αυξήθηκε κατά 1,5% σε σύγκριση με το 2017, όταν και η ανάπτυξη είχε διαμορφωθεί στο 2,2%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Σημειώνεται ότι η γερμανική οικονομία σημείωσε τους βραδύτερους ρυθμούς ανάπτυξης από το 2013, όταν και ο ρυθμός ανάπτυξης είχε διαμορφωθεί στο 0,5%
Σύμφωνα με την Destatis, η απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,3% το περασμένο έτος, με τον μέσο όρο απασχολούμενων να διαμορφώνεται στα 44,8 εκατ. άτομα, ενώ το πλεόνασμα του γενικού κρατικού προϋπολογισμού αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ, και συγκεκριμένα στα 59,2 δισ. ευρώ.
Παράλληλα, οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 3,4% σε ετήσια βάση, ενώ οι εξαγωγές κατέγραψαν επιβράδυνση στο 2,4% με το εμπορικό ισοζύγιο να έχει συνεισφορά στην οικονομική επέκταση κατά 0,2%.
«Τα στοιχεία για το ΑΕΠ στο τέλος του 2018, τα οποία εκκρεμούν, είναι ελαφρώς θετικά», σχολιάζει η Destatis μετά την ανακοίνωση των στοιχείων, προσθέτοντας ότι «δε μπορούμε νε μετρήσουμε το συνολικό αντίκτυπο του Brexit στη γερμανική οικονομία το 2018».
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Οικονομίας, δήλωσε ότι η ανάπτυξη συνεχίζεται για το 2019, καθώς και ότι «η εγχώρια οικονομία αποτέλεσε παράγοντα-κλειδί στην ανάπτυξη το 2018», ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του ότι «η οικονομία είναι πιθανό να διατηρήσει την ανοδική τάση κατά την έναρξη του 2019».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης