Τελευταία Νέα
Διεθνή

Foster (Β. Ιρλανδία): Ιστορική η σημερινή ημέρα, αλλά για λάθος λόγους - Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία May για το Brexit

Foster (Β. Ιρλανδία): Ιστορική η σημερινή ημέρα, αλλά για λάθος λόγους - Θα καταψηφίσουμε τη συμφωνία May για το Brexit
Η επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας τόνισε ότι «έχει έρθει η ώρα για μία λογική συμφωνία»
Την πλήρη αντίθεσή της απέναντι στη συμφωνία της Βρετανίδας πρωθυπουργού Theresa May για το Brexit, εξέφρασε σήμερα (15/1) η επικεφαλής του Δημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας (DUP), Arlene Foster, λίγες ώρες πριν από την ψηφοφορία του σχεδία στο βρετανικό Κοινοβούλιο.
Ειδικότερα, η κα Foster δήλωσε ότι το κόμμα της εξακολουθεί να αντιτίθεται σθεναρα απέναντι στο «τοξικό» backstop των ιρλανδικών συνόρων, προσθέτοντας ότι θα καταψηφίσει τη συμφωνία σήμερα.
«Απόψε θα είναι μία ιστορική μέρα, αλλά για τους λάθος λόγους», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο της Arlene Foster, η οποία πρόσθεσε ότι «θα αντιταχθούμε στο τοξικό backstop και θα ψηφίσουμε εναντίον της Συμφωνίας Απόσυρσης».
Παράλληλα, η ίδια δήλωσε πως «ήρθε η ώρα για μία λογική συμφωνία που θα κυβερνήσει την έξοδό μας από την ΕΕ και θα στηρίζει όλα τα μέρη του Ηνωμένου Βασιλείου».
Η δέσμευση του Δημοκρατικού Κόμματος της Βόρειας Ιρλανδίας να καταψηφίσει τη συμφωνία μειώνει περαιτέρω τις πιθανότητες της Theresa May να «περάσει» τη συμφωνία από το Κοινοβούλιο, παρά τις διαβεβαιώσεις τις ΕΕ σχετικά με το ζήτημα των ιρλανδικών συνόρων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης