Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street - Σε εταιρικά αποτελέσματα και shutdown το ενδιαφέρον

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street - Σε εταιρικά αποτελέσματα και shutdown το ενδιαφέρον
Οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς το κυβερνητικό shutdown συνεχίζεται για 25η συνεχόμενη ημέρα
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (15/1/2019) η Wall Street, στον απόηχο των πιο αδύναμων από ό,τι αναμενόταν αποτελεσμάτων της J.P. Morgan Chase, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, καθώς το κυβερνητικό shutdown συνεχίζεται για 25η συνεχόμενη ημέρα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται οριακά στις 23.915 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,5% στις 2.594 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,9% υψηλότερα στις 6.965 μονάδες.


Η μετοχή της JPMorgan υποχωρεί κατά 1,4%, καθώς η αμερικανική τράπεζα ανέφερε κέρδη κατώτερα των προσδοκιών, παρά την αύξησή τους κατά 67%, στα 1,98 δολ. ανά μετοχή.
Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης απογοητευτικά έσοδα από trading τίτλων σταθερού εισοδήματος.
Πιέσεις δέχεται και η μετοχή της Wells Fargo, η οποία υποχωρεί κατά 1,8%, καθώς ανέφερε μειωμένα κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο, στα 6,1 δισ. δολ., ή 1,21 δολ. ανά μετοχή, από 6,2 δισ. δολ., ή 1,16 δολ. ανά μετοχή, έναν χρόνο νωρίτερα, υψηλότερα, ωστόσο, των προβλέψεων των αναλυτών, που έκαναν λόγο για κέρδη 1,19 δολ.
Χαμηλότερα κινούνται οι μετοχές και άλλων τραπεζών, με τη Morgan Stanley να υποχωρεί κατά 0,9%, της Bank of America να διαπραγματεύεται στο -0,1%, ενώ της Goldman Sachs σημειώνει πτώση 0,6%.
Αντίθετα, η μετοχή της Citigroup ενισχύεται κατά 2,6%, στον απόηχο των καλύτερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε χθες η αμερικανική τράπεζα.
Μέχρι στιγμής, μόνο το 4,75% των εταιρειών του S&P 500 έχουν αναφέρει αποτελέσματα, ενώ από αυτές, το 87,5% έχουν ανακοινώσει κέρδη καλύτερα των προσδοκιών.
Εν τω μεταξύ, ισχυρή άνοδο άνω του 6% καταγράφει η μετοχή της Netflix, καθώς η εταιρεία ανέφερε ότι θα αυξήσει τις τιμές στις μηνιαίες συνδρομές της κατά 13-18% -η μεγαλύτερη αύξηση από τότε που ξεκίνησε τη λειτουργία της η πλατφόρμα, πριν από περισσότερο από μια δεκαετία.
Ανοδικά κινούνται οι μετοχές των τεχνολογικών μετοχών, με την Amazon να ενισχύεται κατά 1,7%, την Apple να καταγράφει κέρδη 1,1%, το Facebook να διαπραγματεύεται στο +3% και την Alphabet να σημειώνει άνοδο 1,9%.
Στο μακροοικονομικό «μέτωπο», πτώση μεγαλύτερη της αναμενόμενης κατέγραψαν οι τιμές παραγωγού των ΗΠΑ τον Δεκέμβριο του 2018, λόγω «βουτιάς» στο κόστος των προϊόντων ενέργειας.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών παραγωγού υποχώρησε κατά 0,2% τον Δεκέμβριο, έναντι αύξησης 0,1 % του Νοεμβρίου, ενώ στους δώδεκα μήνες μέχρι τον Δεκέμβριο, ο δείκτης τιμών παραγωγού αυξήθηκε κατά 2,5%, όσο και τον προηγούμενο μήνα.
Από την πλευρά τους, οι οικονομολόγοι είχαν προβλέψει ότι ο δείκτης θα υποχωρούσε κατά 0,1% σε μηνιαία βάση και ότι θα αυξανόταν κατά 2,5% σε ετήσια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης