Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτωτικές τάσεις στη Wall Street, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα από Morgan Stanley

tags :
Πτωτικές τάσεις στη Wall Street, μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα από Morgan Stanley
Τα κέρδη της Morgan Stanley υπερδιπλασιάστηκαν στο δ’ τρίμηνο, ωστόσο αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών
Με πτώση άνοιξαν σήμερα (17/1/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων, αλλά και εν μέσω επίμονων ανησυχιών για την κινεζική οικονομία.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,3% στις 24.147 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,3% στις 2.607 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,4 % χαμηλότερα, στις 7.009 μονάδες.


Η μετοχή της Morgan Stanley σημειώνει στο άνοιγμα βουτιά 4,9%, στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Τα κέρδη της Morgan Stanley υπερδιπλασιάστηκαν στο δ’ τρίμηνο στα 1,53 δισ. δολ,, ωστόσο αποδείχτηκαν κατώτερα των προσδοκιών.
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν οι υπόλοιπες τραπεζικές μετοχές, με τη Citigroup να υποχωρεί κατά 1%, την Goldman Sachs να κινείται οριακά χαμηλότερα, την JPMorgan να σημειώνει άνοδο 0,3% και την Bank Of America να καταγράφει ήπιες απώλειες 0,2%.
Τις προηγούμενες ημέρες Goldman Sachs και Bank of America είχαν ανακοινώσει καλύτερα του αναμενόμενου αποτελέσματα, με τη μετοχή της Goldman να σημειώνει χθες άλμα 9%, στην καλύτερη ημερήσια της επίδοση τα τελευταία 10 χρόνια.
Τα εταιρικά αποτελέσματα παραμένουν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με τις American Express και Netflix να αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα, μετά το κλείσιμο της Wall.
Υπό πίεση βρίσκεται η Home Depot, καταγράφοντας απώλειες 2,5%, καθώς η J.P. Morgan περιέκοψε την τιμή - στόχο της για τη μετοχή της στα 203 δολ., από 208 δολ. προηγουμένως.
Απώλειες 0,5% καταγράφει η μετοχή της Caterpillar.
Πάντως, οι απώλειες των αμερικανικών δεικτών παραμένουν περιορισμένες, στον απόηχο ορισμένων ενθαρρυντικών στοιχείων για την αμερικανική αγορά εργασίας, που θα μπορούσαν να μετριάσουν τις ανησυχίες για μια επιβράδυνση στις ΗΠΑ.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ κατέγραψαν την περασμένη εβδομάδα απροσδόκητη πτώση, σε μια περαιτέρω ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.
Συγκεκριμένα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν κατά 3.000 την εβδομάδα έως την 12η Ιανουαρίου 2019, στις 213.000.
Πάντως, οι ανησυχίες για την κινεζική οικονομία παραμένουν, μετά και την κίνηση της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας να προχωρήσει στην ιστορικά μεγαλύτερη ημερήσια «ένεση» ρευστότητας προς το τραπεζικό σύστημα, ύψους 82,73 δισ. δολ., μετά από μια σειρά στοιχείων που ενέτειναν τους φόβους για επιβράδυνση της ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης