Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα ημέρα απωλειών για τη Wall - "Με το ζόρι" κράτησε τις 1.400 μονάδες ο S&P 500

Νέα ημέρα απωλειών για τη Wall -
Με αρνητικά πρόσημα τερμάτισαν και σήμερα οι αμερικανικοί δείκτες, δίδοντας συνέχεια στις απώλειες της Τρίτης, με τους επενδυτές να παραμένουν εξαιρετικά επιφυλακτικοί υπό το βάρος των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, αλλά και ενόψει της ολοκλήρωσης του πρώτου τριμήνου του 2012.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με πτώση 0,54% στις 13.126 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,49% για να τερματίσει στις 1.405 μονάδες. Να σημειωθεί πως ενδοσυνεδριακά ο δείκτης βαρόμετρο της Wall έχασε το ψυχολογικό όριο των 1.400 μονάδων προσωρινά για να το ανακτήσει εκ νέου στη συνέχεια.
Ο  τεχνολογικός Nasdaq τερμάτισε στο -0,49% και στις 3.104 μονάδες.
Στα 2,84 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας πτώση 2,41%. Στα 2,78 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,89 δολάρια το υψηλό.
Νέα προσπάθεια υπεράσπισης του σχεδίου του Αμερικανού Προέδρου για τον προϋπολογισμό επιχειρεί ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ, Timothy Geithner. O Geithner τονίζει ότι οι αποταμιεύσεις που προκύπτουν από το σχέδιο του Barack Obama θα σταθεροποιήσουν το αμερικανικό χρέος ως το 2015. "Υπάρχουν, πάντως, σημαντικές οικονομικές προκλήσεις στον ορίζοντα", σημειώνει ο Geithner, παραδεχόμενος πάντως ότι η αμερικανική οικονομία δυναμώνει. Τέλος, τόνισε ότι πλησιάζει η εξυγίανση των χρεοκοπημένων Fannie Mae και Freddie Mac, ενώ συμπλήρωσε ότι οι ΗΠΑ θα αγγίξουν το όριο χρέους τους πολύ αργά μέσα στο έτος.
Την πεποίθηση πως η απειλή εμφάνισης μιας ύφεσης τύπου double dip για την αμερικανική οικονομίας "βρίσκεται πίσω μας" εξέφρασε ο CEO της JP Morgan, Jamie Dimon. "Θεωρώ πως αυτή η απειλή βρίσκεται πίσω μας και ανήκει πια στο παρελθόν" τόνισε χαρακτηριστικά. Εστιάζοντας στη δράση της Fed, τόνισε την ανάγκη να υπάρξει στρατηγική για τη στήριξη της απασχόλησης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης