Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γενική 24ωρη απεργία στην Ισπανία κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων

Γενική 24ωρη απεργία στην Ισπανία κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων
Γενική 24ωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα στην Ισπανία τα συνδικάτα, αντιδρώντας στις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης στην αγορά εργασίας και στην πολιτική λιτότητας.
Κρατώντας κόκκινες σημαίες και πανό που γράφουν "Γενική απεργία" και "Όχι στην εργατική μεταρρύθμιση", ομάδες συνδικαλιστών έχουν ήδη κατέβει στους δρόμους και άλλοι έχουν πάρει θέσεις στις εισόδους επιχειρήσεων, στην κεντρική αγορά της Μαδρίτης και στους βασικούς σταθμούς των μέσων μαζικής κυκλοφορίας.
Περίπου εκατό διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί σε όλη τη χώρα. Έπειτα από συμφωνία ανάμεσα στα συνδικάτα και στις αρχές, οι κρατικές συγκοινωνίες θα διασφαλίσουν την ελάχιστη εξυπηρέτηση των επιβατών. Για παράδειγμα, στη Μαδρίτη θα πραγματοποιηθεί το 30% των δρομολογίων των λεωφορείων και του μετρό.
Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται κατά των εργασιακών μεταρρυθμίσεων που ανακοίνωσε στις 11 Φεβρουαρίου η κυβέρνηση του Μαριάνο Ραχόι και ήδη ισχύουν με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας, που έχει φτάσει το 22,85%.
Η ισπανική κυβέρνηση προβλέπει την κατάργηση 630.000 εργασίας μέσα στο 2012 με το ποσοστό ανεργίας να φτάνει το 24,3% στο τέλος της χρονιάς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης