Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πιέσεις στη Wall Street, λόγω φόβων για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας

tags :
Πιέσεις στη Wall Street, λόγω φόβων για επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας
Απογοητευτικά στοιχεία για την οικονομία της Κίνας και οι υποβαθμισμένες προβλέψεις του ΔΝΤ για την παγκόσμια οικονομία, εντείνουν τις ανησυχίες
Με σημαντικές απώλειες άνοιξαν σήμερα (22/1/2019) οι δείκτες της Wall Street, μία ημέρα μετά τη χθεσινή αργία, εν μέσω ανησυχιών για μια επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,6% στις 24.557 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,6% στις 2.654 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,7% χαμηλότερα, στις 6.104 μονάδες.


Χθεσινά στοιχεία για την οικονομία της Κίνας έδειξαν ότι το 2018 κατέγραψε τον μικρότερο ρυθμό ανάπτυξης των τελευταίων 28 ετών.
Επίσης, αρνητικά το επενδυτικό κλίμα επηρεάζουν και οι χθεσινές προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), το οποίο υποβάθμισε τις εκτιμήσεις του για την παγκόσμια ανάπτυξη, στο 3,5% για το 2019 και στο 3,6% για το 2020, κατά 0,2% και 0,1% χαμηλότερα σε σχέση με τις εκτιμήσεις του Οκτωβρίου.
Για την περικοπή των προβλέψεών του, το ΔΝΤ επικαλέστηκε μια σειρά παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών δασμών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας, αλλά και της αποδυνάμωσης στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται, εν τω μεταξύ, στο Νταβός, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, από όπου θα προσπαθήσουν να αναζητήσουν περαιτέρω ενδείξεις σχετικά με τις παγκόσμιες οικονομικές προοπτικές.
Την ίδια ώρα, ανήσυχοι παραμένουν οι επενδυτές αναφορικά με το κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, έστειλε σήμερα το μήνυμα ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει, κατηγορώντας του; Δημοκρατικούς ότι παίζουν πολιτικά παιχνίδια.
«Χωρίς το τείχος, η χώρα μας δεν μπορέσει ποτέ να έχει Συνοριακή ή Εθνική Ασφάλεια.
Με έναν δυνατό Τοίχο ή έναν Ατσάλινο Φράχτη, τα ποσοστά εγκληματικότητας (και ναρκωτικών) θα μειωθούν ουσιαστικά σε όλες τις ΗΠΑ.
Οι Δημοκρατικοί το γνωρίζουν αυτό αλλά θέλουν να παίξουν πολιτικά παιχνίδια.
Πρέπει επιτέλους να γίνει σωστά.
Δεν θα κάνω πίσω!», ανέφερε με ανάρτησή του στο «Twitter» ο Trump.
Η μετοχή της Johnson & Johnson υποχωρεί κατά 1,1%, παρά το γεγονός ότι η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη έναντι ζημιών για το δ’ τρίμηνο του 2018, καθώς και πωλήσεις καλύτερες των προσδοκιών.
Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη 3,04 δισ. δολ., έναντι ζημιών 10,71 δισ. δολ. του αντίστοιχου τριμήνου του 2017, όταν είχε επιβαρυνθεί με έκτακτη χρέωση 13,6 δισ. δολ., λόγω της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ.
Παράλληλα, η J&J ανακοίνωσε πως οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 1%, στα 20,39 δισ. δολ., ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών για 20,20 δισ.
Η μετοχή της Johnson & Johnson καταγράφει πτώση 11,8% τους τελευταίους 12 μήνες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης