Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, καθώς επανέρχονται οι εμπορικές ανησυχίες

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, καθώς επανέρχονται οι εμπορικές ανησυχίες
Επανέρχονται οι ανησυχίες γύρω από τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας
Με οριακές μεταβολές άνοιξε σήμερα (24/1/2019) η Wall Street, εν μέσω της αβεβαιότητας γύρω από το συνεχιζόμενο κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ, αλλά και τις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ουάσιγκτον και Πεκίνο.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,2% στις 24.533 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 0,2% στις 2.634 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,3% υψηλότερα στις 7.049 μονάδες.


Μιλώντας στο «CNBC», ο Αμερικανός υπουργός Εμπορίου, Wilbur Ross, δήλωσε σήμερα ότι ΗΠΑ και Κίνα απέχουν «πολλά χιλιόμετρα» έως ότου φθάσουν σε κάποια συμφωνία για το εμπόριο, καθώς οι δύο χώρες έχουν «πολλά θέματα που τους χωρίζουν».
Οι δηλώσεις του κ. Ross καταφθάνουν σε μία περίοδο που οι δύο χώρες φαίνεται να προσπαθούν να λύσουν τις εμπορικές τους διαφορές και να υπάρξει εκ νέου «ειρήνη» μεταξύ τους τουλάχιστον σε εμπορικό επίπεδο.
Την ίδια ώρα, την 34η ημέρα του διανύει το κυβερνητικό shutdown στις ΗΠΑ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, ανακοίνωσε ότι λόγω του shutdown θα καθυστερήσει την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους.
Πάντως, το κλίμα αβεβαιότητας αντισταθμίζουν εν μέρει θετικά εταιρικά αποτελέσματα, καθώς και ορισμένα ισχυρά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ.
Ειδικότερα, σε χαμηλό άνω των 49 ετών διολίσθησαν την περασμένη εβδομάδα οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ, σε μια περαιτέρω ένδειξη ότι η αμερικανική αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή.
Οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας μειώθηκαν συγκεκριμένα κατά 13.000 την εβδομάδα έως την 19η Ιανουαρίου 2019, στις 199.000 -το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα του Νοεμβρίου του 1969, όταν είχαν καταγραφεί 197.000 νέες αιτήσεις.
Εν τω μεταξύ, άνοδο άνω του 5% καταγράφει η μετοχή της American Airlines, καθώς η μεγαλύτερη αμερικανική αεροπορική εταιρεία εμφάνισε κέρδη καλύτερα των προσδοκιών για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, επωφελούμενη από τους υψηλότερους ναύλους και την «υγιή» επιβατική ζήτηση.
Ανοδικά κινούνται οι μετοχές και των JetBlue (+2,2%) και Texas Instruments (+4,9%), στον απόηχο ισχυρότερων των αναμενόμενων αποτελεσμάτων, ενώ, αντίθετα, απώλειες καταγράφουν οι Bristol-Myers Squibb (-0,9%) και Citrix (-5,1%).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης