Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Συμφωνία με Κογκρέσο για την επαναλειτουργία του αμερικανικού δημοσίου

Trump: Συμφωνία με Κογκρέσο για την επαναλειτουργία του αμερικανικού δημοσίου
Η συμφωνία αφορά τη λειτουργία του αμερικανικού δημοσίου έως τις 15/2
Την επίτευξη μίας προκαταρκτικής συμφωνίας με το Κογκρέσο ώστε να ξεκινήσει εκ νέου να λειτουργεί το αμερικανικό δημόσιο, ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump.
Ο Αμερικανός πρόεδρος είπε ότι θα υπογράψει τον νόμο με τον οποίο θα τερματιστεί η μερική παράλυση (shutdown) των υπηρεσιών για τρεις εβδομάδες, μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου. Για τον σκοπό αυτό, θα ζητήσει από τον επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία να εισάγει αμέσως την πρόταση προς ψήφιση.
"Με μεγάλη υπερηφάνεια σας ανακοινώνω σήμερα ότι καταλήξαμε σε συμφωνία για να τερματίσουμε το shutdown και να ξανανοίξουμε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση", τόνισε.
Όπως είπε ο Trump, μια δικομματική επιτροπή θα αρχίσει αμέσως να επανεξετάζει τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια των συνόρων. Πρόσθεσε ότι πιστεύει ότι είναι εφικτό να επιτευχθεί μια "μεγάλη, ασφαλής συμφωνία" με τη συνεργασία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών.
Οι ΗΠΑ "δεν χρειάζονται" ένα τσιμεντένιο τείχος μήκους 2.000 μιλίων από τη μια ακτή στην άλλη, πρόσθεσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.
Υπενθυμίζεται, πως η λειτουργία υπηρεσιών της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ ανεστάλη μετά τη διαφωνία του Trump με τους Δημοκρατικούς για τη χρηματοδότηση της ανέγερσης του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, μία από τις βασικές προεκλογικές δεσμεύσεις του Αμερικανού προέδρου.
Σημειώνεται ότι το κυβερνητικό shutdown συνεχίζεται σήμερα για 35η ημέρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης