Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall - Κέρδη στο... παρά πέντε για τον Dow

Μεικτά πρόσημα στη Wall - Κέρδη στο... παρά πέντε για τον Dow
Με μεικτά πρόσημα τερμάτισαν την Πέμπτη οι αμερικανικοί δείκτες, περιορίζοντας τις απώλειες έως και 1% που σημειώθηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης και με τον Dow να γυρίζει σε θετικό έδαφος κυριολεκτικά στο... παρά πέντε της λήξης.
Οι επενδυτές παρέμειναν εξαιρετικά επιφυλακτικοί υπό το βάρος των ανησυχιών για την παγκόσμια οικονομία, στη σκιά των πιέσεων που δέχθηκαν τα εμπορεύματα.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,15% στις 13.145 μονάδες.
Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 0,16% για να τερματίσει στις 1.403 μονάδες.
Ο  τεχνολογικός Nasdaq τερμάτισε στο -0,31% και στις 3.095 μονάδες.
Στα 2,71 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας πτώση 4,58%. Στα 2,64 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,71 δολάρια το υψηλό.
Σαφώς ισχυρότερο χαρακτηρίζει τον χρηματοπιστωτικό κλάδο των Ηνωμένων Πολιτειών ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας, Ben Bernanke.
"Οι αγορές περιουσιακών που πραγματοποίησε η Fed στήριξαν σε χαμηλά επίπεδα τα μακροπρόθεσμα επιτόκια", τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε ότι στήριξαν την οικονομία έναντι των αποπληθωριστικών πιέσεων, αλλά παράλληλα περιόρισαν και τον πληθωρισμό.
Τέλος, ο Bernanke χαρακτήρισε την αμερικανική ανάκαμψη "αρκετή αργή", ενώ τόνισε πως η ανεργία εξακολουθεί να παραμένει υψηλή.
Για περιορισμό των κινδύνων που απειλούν την αμερικανική οικονομία, λόγω των διαστάσεων που έχει λάβει η ευρωπαϊκή κρίση χρέους, έκανε λόγο ο πρόεδρος της Fed της Ατλάντα, Dennis Lockhart.
"Οι κίνδυνοι για τις ΗΠΑ λόγω της κρίσης χρέους που μαστίζει την Ευρωζώνη έχουν μειωθεί, αλλά παραμένουν πάντα στο τραπέζι", τόνισε χαρακτηριστικά ο τραπεζίτης.
"Δεν βλέπω τόσο μεγάλο κίνδυνο για τις ΗΠΑ από την Ευρώπη", πρόσθεσε για να συμπληρώσει πως "δεν χωρά καμία αμφιβολία πως η αμερικανική οικονομία εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης".
"Η ανάκαμψη αυτή θα συνεχιστεί" σημείωσε επίσης.
Στο 3% διαμορφώθηκε, σε ετήσια προσαρμοσμένη βάση, η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας στο τέταρτο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.
Να σημειωθεί εδώ πως οι τελευταίες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για ανάπτυξη της τάξης του 3,2%.
Οι καταναλωτικές δαπάνες στο τέταρτο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 2,1%.
Κατά 5 χιλ στις 359 χιλ μειώθηκε ο αριθμός των Αμερικανών πολιτών που κατέθεσε αίτηση για τη λήψη επιδόματος ανεργίας στις ΗΠΑ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Να σημειωθεί εδώ πως οι εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για μείωση των αιτήσεων για τη λήψη επιδόματος ανεργίας στις 345 χιλ.
Ο αριθμός των αιτήσεων της αμέσως προηγούμενης εβδομάδας αναθεωρήθηκε ανοδικά στις 364 χιλ, έναντι αρχικών εκτιμήσεων για 348 χιλ.
Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, περί τα 7,15 εκατ. Αμερικανών πολιτών έλαβαν κάποιο είδος επιδόματος την εβδομάδα που έληξε στις 10 Μαρτίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης