Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street, λόγω πολιτικής αβεβαιότητας και απογοητευτικών αποτελεσμάτων

tags :
Ισχυρές πιέσεις στη Wall Street, λόγω πολιτικής αβεβαιότητας και απογοητευτικών αποτελεσμάτων
Ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε με την επιβολή ενός ακόμα shutdown εάν δεν υπάρξει μία «δίκαιη συμφωνία» με το Κογκρέσο
Με ισχυρές απώλειες άνοιξαν σήμερα (28/1/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο απειλών από τον Αμερικανό πρόεδρο, Donald Trump, για νέο κυβερνητικό shutdown, αλλά και ορισμένων απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 1,2% στις 24.444 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,1% στις 2.636 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1,4% χαμηλότερα στις 7.066 μονάδες.


Την περασμένη εβδομάδα, ο Trump συμφώνησε με τους ηγέτες του Κογκρέσου για τον προσωρινό τερματισμό του κυβερνητικού shoutdown, και συγκεκριμένα για τρεις εβδομάδες, καθώς συνεχίζονται οι συζητήσεις που αφορούν την κατασκευή τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Ωστόσο, ο Αμερικανός πρόεδρος απείλησε με την επιβολή ενός ακόμα shutdown εάν δεν υπάρξει μία «δίκαιη συμφωνία» με το Κογκρέσο.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τη «Wall Street Journal», o Trump δήλωσε ότι ένα νέο shutdown αποτελεί σίγουρα μία επιλογή, ενώ εκτίμησε ότι οι πιθανότητες μιας συμφωνίας για τη χρηματοδότηση του τείχους διαμορφώνονται κάτω από 50%.
Την ίδια ώρα, το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνουν ορισμένα απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα, με τη μετοχή της Caterpillar να σημειώνει βουτιά 8,5% στον απόηχο κερδών κατώτερων των προσδοκιών που ανακοίνωσε για το τέταρτο τρίμηνο του 2018 η εταιρείας, αλλά και των απογοητευτικών προβλέψεών της για το 2019.
Ειδικότερα, η εταιρεία κέρδισε 1,78 δολ. ανά μετοχή σε προσαρμοσμένη βάση,, κάτω των 2,98 δολ. που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ για το 2019, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι αναμένει συνολικά κέρδη μεταξύ 11,75 δολ. και 12,75 δολ. ανά μετοχή, όταν οι μέσες προβλέψεις των αναλυτών κάνουν λόγο για κέρδη 12,73 δολ. ανά μετοχή.
Βουτιά 18% καταγράφει η μετοχή της Nvidia, καθώς η εταιρεία περιέκοψε το guidance της για έσοδα του τέταρτου τριμήνου, στα 2,2 δισ. δολ., από 2,7 δισ. δολ. προηγουμένως, επικαλούμενη την επιδείνωση στις μακροοικονομικές συνθήκες, ιδιαίτερα στην Κίνα.
Οι επενδυτές αναμένουν αυτή την εβδομάδα ορισμένα σημαντικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, καθώς και τις αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), η διήμερη συνεδρίαση της οποίας ξεκινά αύριο.
Ειδικότερα, την Τετάρτη (30/1) αναμένονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ των ΗΠΑ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2018, ενώ την Παρασκευή (1/2) αναμένεται να δημοσιευθούν τα στοιχεία Ιανουαρίου για την απασχόληση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης