Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ: Η συμφωνία για το Brexit δεν τίθεται προς επαναδιαπραγμάτευση

ΕΕ: Η συμφωνία για το Brexit δεν τίθεται προς επαναδιαπραγμάτευση
Η EE θα ήθελε περισσότερη σαφήνεια από τη Βρετανία για το πώς βλέπει τις εμπορικές της σχέσεις μετά το Brexit, δήλωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής διαπραγματεύτρια του μπλοκ, Sabine Weyand
Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήθελε περισσότερη σαφήνεια από τη Βρετανία για το πώς βλέπει τις εμπορικές της σχέσεις μετά το Brexit, εάν θέλει να προχωρήσει μπροστά και να αποφύγει το πιο απότομο Brexit, δήλωσε σήμερα (28/1/2019) η αναπληρώτρια επικεφαλής διαπραγματεύτρια του μπλοκ, Sabine Weyand, τονίζοντας ότι η Συμφωνία Απόσυρσης δεν μπορεί να τεθεί προς επαναδιαπραγμάτευση.
Η βρετανική Βουλή των Κοινοτήτων θα ψηφίσει αύριο (28/1) για τις εναλλακτικές λύσεις έναντι του σχεδίου της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Theresa May, για το Brexit, μετά την καταψήφισή του πριν από δύο εβδομάδες, κάτι που η Weyand χαρακτήρισε «συντριπτική ήττα».
«Δεν θα υπάρξουν περαιτέρω διαπραγματεύσεις για τη Συμφωνία Απόσυρσης», δήλωσε η Weyand, σημειώνοντας ότι με μόλις 60 ημέρες να απομένουν μέχρι την προγραμματισμένη έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ, ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος για να ολοκληρωθεί η επικύρωση της Συνθήκης.
«Εκεί όπου έχουμε κάποιο περιθώριο είναι στην πολιτική δήλωση…
Χρειαζόμαστε αποφάσεις από την πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου για την κατεύθυνση του ταξιδιού», συνέχισε η ίδια.
Σύμφωνα με τη Weyand, η επικύρωση της συμφωνίας ΕΕ-Ηνωμένου Βασιλείου θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη που απαιτείται για την οικοδόμηση μιας νέας σχέσης.
«Ένα περιορισμένο χρονικά “backstop” αποτυγχάνει ως προς τον ίδιο τον στόχο ενός “backstop”, καθώς αυτό που σημαίνει είναι ότι μόλις λήξει, θα είστε εκεί χωρίς λύση για τα σύνορα», δήλωσε η Weyand αναφερθείσα στο πιο αμφισβητούμενο μέρος της συμφωνίας: τη δικλείδα ασφαλείας για την αποφυγή «σκληρών» συνόρων στην Ιρλανδία μετά την Brexit.
Όπως προειδοποίησε η ίδια, ο χρόνος τελειώνει μέχρι την έξοδο της 29ης Μαρτίου, υπογραμμίζοντας ότι ο κίνδυνος ενός Brexit χωρίς συμφωνία θα είναι υψηλός, εάν η Βρετανία δεν βρει μια πλειοψηφία για να αποτρέψει ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης