Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox (Βρετανία): Η οικονομική επιβράδυνση στην ΕΕ θα βοηθήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Brexit

Fox (Βρετανία): Η οικονομική επιβράδυνση στην ΕΕ θα βοηθήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Brexit
Ο Βρετανπός υπουργός Εμπορίου τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει «πολύ λιγότερη διάθεση» για το ενδεχόμενο μη συμφωνίας
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πιο πιθανό να ξεκινήσει εκ νέου τις διπαραγματεύσεις με το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (29/1) ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, Liam Fox, επικαλούμενος την πρόσφατη αδυναμία στην οικονομία της ΕΕ.
Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο κ. Fox δήλωσε ότι «πιστεύω ότι υπήρξαν κάποιες αλλαγές στις θέσεις το τελευταίο διάστημα, υπογορευμένες από την πραγματικότητα», διευκρινίζοντας παράλληλα ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήθελε να αποφύγει ένα επιπλέον «πλήγμα» από τη μη συμφωνία για το Brexit.
«Έχουμε δει, για παράδειγμα, την αποδυνάμωση της γερμανικής οικονομίας, είδαμε την αποδυνάμωση της γαλλικής οικονομίας, και νομίζω ότι υπάρχει πολύ λιγότερη διάθεση για οποιαδήποτε διαταραχή συνέβαινε από τη μη συμφωνία για το Brexit», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Fox.
Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Sajid Javid, δήλωσε ότι σε περίπτωση μη συμφωνίας για τον Brexit, το Λονδίνο θα τερματίσει την ελεύθερη κυκλοφορία πολιτιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης «μία για πάντα, δίνοντάς μας πλήρη έλεγχο των συνόρων μας για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες».
Ωστόσο, ο ίδιος διευκρίνησε ότι «πρέπει να υιοθετήσουμε μία πρακτική προσέγγιση και να ελαχιστοποιήσουμε τις διαταραχές προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει ανοικτό για τις επιχειρήσεις».
«Γι' αυτό θα παρουσιάσουμε μεταβατικές συμφωνίες περιορισμένου χρόνου και θα χορηγήσουμε στις πολίτες της ΕΕ που έρχονται μετά τις 29 Μαρτίου προσωρινή άδεια», πρόσθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, διευκρινίζοντας πως όσοι πολίτες έρθουν πριν από αυτήν την ημερομηνία θα έχουν τα δικαιώματά τους για να ζήσουν εκεί και η δουλειά τους θα είναι προστατευμένη.
Παράλληλα, ο κ. Javid δήλωσε ότι η απόφαση αυτή σημαίνει επίσης ότι οι πολίτες της ΕΕ που επιθυμούν να παραμείνουν στη Μεγάλη Βρετανία για διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών «θα υπόκεινται σε ελέγχους ταυτότητας, εγκληματικότητας και ασφάλειας» προτού τους χορηγηθεί τριετής άδεια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης