Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του Brexit - Η Βρετανία πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο

Γερμανία: Δεν υπάρχουν περιθώρια επαναδιαπραγμάτευσης του Brexit - Η Βρετανία πρέπει να παρουσιάσει συγκεκριμένο σχέδιο
Η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Katarina Barley, τόνισε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δε μπορεί να διαπραγματευτεί τη συμφωνία για το Brexit
Στο γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δε μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί με το Ηνωμένο Βασίλειο τη συμφωνία για το Brexit, αναφέρθηκε σήμερα (29/1) η υπουργός Δικαιοσύνης της Γερμανίας, Katarina Barley, τονίζοντας παράλληλα ότι οι Βρυξέλλες δε μπορούν να πραγματοποιήσουν περαιτέρω παραχωρήσεις.
Ειδικότερα, η κα. Barley δήλωσε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση για τη συμφωνία αποχώρησης της Βρετανίας, με την ίδια να διευκρινίζει πως κάτι τέτοιο θα ήταν «δύσκολο, επειδή η ΕΕ δε μπορεί να πραγματοποιήσει άλλες παραχωρήσεις σε σημαντικά σημεία».
Η ίδια διευκρίνησε ότι η ημερομηνία αποχώρησης είναι επαναδιαπραγματεύσιμη και μπορεί να αναβληθεί, ωστόσο το Λονδίνο πρέπει να σκιαγραφήσει ένα ακριβές σχέδιο για τον εξορθολογισμό της πιθανής καθυστέρησης».
«Εάν δεν υπάρχει κανένα σχέδιο για το τι πρέπει να διαφοροποιηθεί, τότε η καθυστέρηση δεν έχει πολύ νόημα», τόνισε η κα Barley, η οποία είναι κατά το ήμιση Βρετανίδα και έχει ταχθεί υπέρ της διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος.
Μάλιστα, αναφερόμενη στο σενάριο διεξαγωγής δεύτερου δημοψηφίσματος στη Βρετανία, η υπουργός Δικαιοσύνης σχολίασε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο «γίνεται όλο και πιο πιθανό κάθε μέρα, δεδομένου του πολιτικού χάους της Βρετανίας».
Σημειώνεται ότι χθες (28/1) η Βρετανίδα πρωθπουργός, Theresa May, ζήτησηε από τους βουλευτές του βρετανικού Συντηρητικού Κόμματος να ψηφίσουν υπέρ της λεγόμενης τροπολογίας του Graham Brady, η οποία προτείνει την αντικατάσταση του ιρλανδικού backstop με εναλλακτικές ρυθμίσεις, καθώς και την επανέναρξη νέων διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης