Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε εταιρικά αποτελέσματα και Fed

tags :
Οριακές μεταβολές στη Wall Street, με το «βλέμμα» σε εταιρικά αποτελέσματα και Fed
Το «βλέμμα» των επενδυτών είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στη διήμερη συνεδρίαση της Fed
Με οριακές μεταβολές άνοιξαν σήμερα (29/1/2019) οι δείκτης της Wall Street, με το «βλέμμα» των επενδυτών να είναι στραμμένο στα εταιρικά αποτελέσματα, αλλά και στη διήμερη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), που ξεκινά σήμερα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,2% στις 24.578 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει οριακή πτώση στις 2.643 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,1% χαμηλότερα, στις 7.077 μονάδες.


Οι επενδυτές αναμένουν ιδιαίτερα τα αποτελέσματα της Apple, τα οποία θα δημοσιευθούν μετά το κλείσιμο της Wall, με τη μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού να σημειώνει μικρή άνοδο 0,5%.
Η μετοχή της Pfizer ενισχύεται κατά 1,5%, παρά τις ζημίες που ανακοίνωσε ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός για το δ’ τρίμηνο του 2018.
Σημειώνεται ότι η μετοχή έχει ενισχυθεί κατά 1% τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ ο Dow Jones, στον οποίο είναι μέλος η Pfizer, έχει υποχωρήσει κατά 7,2%, και ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 7,4%.
Απογοητευτικό ήταν και το guidance της Pfizer για το 2019, με την εταιρεία να αναμένει κέρδη ανά μετοχή 2,82 - 2,92 δολ. και έσοδα 52,0 - 54,0 δισ. δολ., όταν οι μέσες προβλέψεις των αναλυτών κάνουν λόγο για κέρδη 3,04 δολ. ανά μετοχή και έσοδα 54,3 δισ.
Η μετοχή της Verizon σημειώνει πτώση 2,8%, καθώς ο μεγαλύτερος φορέας κινητής τηλεφωνίας των ΗΠΑ ανακοίνωσε μειωμένα κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο του 2018, αν και καλύτερα των προσδοκιών.
Η Lockheed Martin υποχωρεί κατά 0,4%, καθώς απογοήτευσαν οι προβλέψεις της για το 2019, ενώ η 3M ενισχύεται κατά 2,7%, παρά τις υποβαθμισμένες εκτιμήσεις της για το επόμενο έτος.
Εν τω μεταξύ, τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στον νέο γύρο εμπορικών συνομιλιών ανάμεσα στην Κίνα και τις ΗΠΑ.
Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης προχώρησε σε δύο κατηγορίες σε βάρος της Huawei Technologies για παραβίαση των αμερικανικών κυρώσεων εναντίον του Ιράν και για κλοπή εμπορικών μυστικών από την T-Mobile.
Η παραπάνω εξέλιξη αναμένεται να επηρεάσει τις εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, οι οποίες ξεκινούν αύριο Τετάρτη (29/1), με τον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών να τονίζει ότι δεν πρέπει να υπάρχουν προσδοκίες για την επίτευξη συμφωνίας κατά την τρέχουσα εβδομάδα.
Επιπλέον, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές τις αυριανές ανακοινώσεις από τη διήμερη συνεδρίαση της Fed.
Η Fed δεν αναμένεται να προβεί σε αλλαγές της νομισματικής της πολιτικής, ωστόσο επενδυτές και αναλυτές θα παρακολουθήσουν τη «γλώσσα» της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ, ώστε να προσπαθήσουν να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις της.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης