Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισχυρή άνοδος στη Wall Street λόγω αποτελεσμάτων - Σε Fed και εμπόριο το ενδιαφέρον

tags :
Ισχυρή άνοδος στη Wall Street λόγω αποτελεσμάτων - Σε Fed και εμπόριο το ενδιαφέρον
Η μετοχή της Boeing σημειώνει «άλμα» άνω του 5,5%, καθώς η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών
Με σημαντικά κέρδη άνοιξαν σήμερα (30/1/2019) οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται στις σημερινές ανακοινώσεις της Federal Reserve, αλλά και στον νέο γύρο εμπορικών διαπραγματεύσεων ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,2% στις 24.871 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 0,6% στις 2.656 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 1% υψηλότερα στις 7.101 μονάδες.
Η μετοχή της Boeing σημειώνει «άλμα» άνω του 5,5%, καθώς η αμερικανική βιομηχανία παραγωγής αεροσκαφών ανακοίνωσε αποτελέσματα καλύτερα των προσδοκιών για το τέταρτο τρίμηνο του 2018, αλλά και υψηλότερες προβλέψεις για το 2019.
Η μετοχή της Boeing έχει σημειώσει άνοδο άνω του 8% κατά τους τελευταίους 12 μήνες, ενώ, την ίδια περίοδο, ο Dow Jones έχει χάσει το 5,7% της αξίας του.
Ισχυρή άνοδο 4,5% σημειώνει η μετοχή της Apple, καθώς τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες, αν και ελαφρώς μειωμένα, κατάφεραν να ξεπεράσουν οριακά τις εκτιμήσεις.
«Άλμα» άνω του 15% καταγράφει η μετοχή της Advanced Micro Devices (AMD), καθώς η εταιρεία επέστρεψε στα κέρδη στο δ’ τρίμηνο του 2018.
Σημαντικά κέρδη καταγράφει η μετοχή και της McDonald's (+2,3%), καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε διπλάσια κέρδη για το τελευταίο τρίμηνο του 2018, ενώ, αντίθετα, η μετοχή της AT&T υποχωρεί κατά 5,4%, καθώς η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης ανακοίνωσε ότι έχασε περισσότερους από 650.000 πελάτες στο τρίμηνο.
Υψηλότερα κινούνται οι μετοχές των Facebook (+1,3%) και Microsoft (+1,8%), εν αναμονή των τριμηνιαίων τους αποτελεσμάτων, που αναμένεται να δημοσιευθούν μετά το κλείσιμο της Wall.
Οι επενδυτές αναμένουν τις σημερινές ανακοινώσεις της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed) για τη νομισματική πολιτική.
Η Fed δεν θα ανακοινώσει σήμερα αλλαγές στη νομισματική της πολιτική, ενώ πολλοί πιστεύουν ότι θα επισημάνει ότι θα παραμείνει υπομονετική και ότι θα αξιολογεί τα δεδομένα που έρχονται για την αμερικανική οικονομία.
Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν τις δηλώσεις του προέδρου της Fed, Jerome Powell, προκειμένου να αναζητήσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής, αλλά και τον ρυθμό στον οποίο η κεντρική τράπεζα θα συνεχίσει να συρρικνώνει τον ισολογισμό της.
Αργότερα εντός της ημέρας αναμένεται να ξεκινήσουν και οι εμπορικές συνομιλίες ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα, καθώς οι δύο πλευρές θα επιχειρήσουν να σημειώσουν περαιτέρω πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τους.
Θετικά ήταν και ορισμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που έδειξαν ότι παραμένει ισχυρή.
Ειδικότερα, στοιχεία των ADP/Moody's Analytics έδειξαν ότι ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ πρόσθεσε 213.000 νέες θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο του 2019.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης