Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, στον απόηχο Fed - Σε εταιρικά και εμπόριο το ενδιαφέρον

tags :
Μεικτά πρόσημα στη Wall Street, στον απόηχο Fed - Σε εταιρικά και εμπόριο το ενδιαφέρον
Ξεθωριάζει η αισιοδοξία που πυροδότησαν οι χθεσινές ανακοινώσεις της Federal Reserve
Με μεικτά πρόσημα άνοιξαν σήμερα (31/1/2019) οι δείκτες της Wall Street, καθώς «ξεθώριασε» η αισιοδοξία που πυροδότησε χθες η Federal Reserve, ενώ τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται στα εταιρικά αποτελέσματα και στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ - Κίνας.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,6% στις 24.870 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει οριακή πτώση 0,1% στις 2.679 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται κατά 0,4% υψηλότερα στις 7.211 μονάδες.


Η μετοχή της General Electric ενισχύεται κατά 8%, καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε επέστρεψε στα κέρδη στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, ενώ τα έσοδά της ξεπέρασαν τις προσδοκίες.
Ωστόσο, η μετοχή της G.E. καταγράφει βουτιά 43,7% στους 12 τελευταίους μήνες, ενώ -για την ίδια περίοδο- ο Dow Jones υποχωρεί κατά 4,3%.
Σημαντική άνοδο άνω του 4,5% καταγράφει η μετοχή της United Parcel Service (UPS), καθώς η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη μειωμένα αλλά καλύτερα των προσδοκιών για το τέταρτο τρίμηνο του 2018.
Η μετοχή της UPS έχει απολέσει το 5% της αξίας της τους τελευταίους τρεις μήνες.
Πιέσεις στον Dow Jones ασκούν οι μετοχές των Microsoft και DowDuPont, καθώς υποχωρούν κατά 1,9% και 8%, στον απόηχο κατώτερων των προσδοκιών αποτελεσμάτων που ανακοίνωσαν για το δ’ τρίμηνο του 2018.
Άλμα άνω του 10% σημειώνει η μετοχή του Facebook, καθώς η εταιρεία ανέφερε χθες κέρδη καλύτερα των προβλέψεων.
Χθες, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ πυροδότησε ένα μίνι ράλι στη Wall Street, καθώς ανακοίνωσε ότι διατηρεί αμετάβλητα τα επιτόκια, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις αναλυτών και αγορών.
Ιδιαίτερα θετική για την αγορά ήταν η κίνηση της Fed να εγκαταλείψει την επί μακρόν πρότασή της για συνέχιση των αυξήσεων των επιτοκίων, τονίζοντας ότι θα είναι «υπομονετική» προτού αποφασίσει για τα επόμενα βήματά της.
Η κεντρική τράπεζα δήλωσε επίσης ότι είναι διατεθειμένη να «προσαρμόσει οποιαδήποτε από τις λεπτομέρειες» του προγράμματος μείωσης του ισολογισμού της, εάν αυτό είναι απαραίτητο.
Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παραμένουν προσηλωμένοι στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Κίνα.
O Αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, έκανε σήμερα λόγο για πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την Κίνα, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν θα υπάρξει τελική συμφωνία προτού συναντηθεί ο ίδιος με τον Κινέζο ομόλογό του, Xi Jinping.
Την ίδια ώρα, μεικτά ήταν ορισμένα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα για την αμερικανική απασχόληση.
Οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ «εκτοξεύτηκαν» την περασμένη εβδομάδα σε υψηλό 16 μηνών, σε μία εξέλιξη που θα μπορούσε να εγείρει ανησυχίες για μια επιβράδυνση στην αγορά εργασίας, ωστόσο η άνοδος αυτή δείχνει να οφείλεται σε εποχιακές συγκυρίες.
Ειδικότερα, οι αρχικές αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 53.000 την εβδομάδα έως την 26η Ιανουαρίου 2019 -η μεγαλύτερη αύξηση από τον Σεπτέμβριο του 2017- στις 253.000 -επίσης το υψηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Παράλληλα, ξεχωριστά στοιχεία έδειξαν ότι το κόστος απασχόλησης στις ΗΠΑ παρέμεινε σε σταθερή ανοδική τροχιά στο τέταρτο τρίμηνο του 2018, καθώς οι εργοδότες αύξησαν τα προνόμια για τους εργαζομένους, οδηγώντας στη μεγαλύτερη ετήσια αύξηση σε διάστημα μεγαλύτερο των δέκα ετών.
Ο δείκτης για το κόστος απασχόλησης αυξήθηκε συγκεκριμένα κατά 0,7% σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, έναντι της μη αναθεωρημένης αύξησης 0,8% του γ’ τριμήνου και έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων για αύξηση 0,8%.
Σε ετήσια βάση, το κόστος απασχόλησης αυξήθηκε κατά 2,9% -η μεγαλύτερη ετήσια αύξηση από τον Ιούνιο του 2008- έναντι αύξησης 2,8% του προηγούμενου τριμήνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης