Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το καλύτερο α' 3μηνο σε διάστημα 14 ετών για Dow και S&P 500!

Το καλύτερο α' 3μηνο σε διάστημα 14 ετών για Dow και S&P 500!
Με μεικτά πρόσημα τερμάτισαν την Παρασκευή οι αμερικανικοί δείκτες, σε μια ήσυχη συνεδρίαση, ωστόσο Dow και S&P 500 κατέγραψαν τις καλύτερες επιδόσεις σε τριμηνιαία βάση σε διάστημα 14 ετών!
Το καλύτερο πρώτο τρίμηνο από το 1991 είχε ο Nasdaq.
O Dow κινήθηκε ανοδικά για 6ο διαδοχικό μήνα, ενώ Nasdaq και S&P 500 για 4ο μήνα.
Οι επενδυτές καλωσόρισαν τα ενθαρρυντικά μακροοικονομικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ - ένδειξη πως η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας κερδίζει έδαφος - αλλά και τη συμφωνία των Ευρωπαίων για την ενίσχυση της δύναμης πυρός των μηχανισμών στήριξης στα 800 δισ. ευρώ.
Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,50% στις 13.212 μονάδες. Στο +8,1% τα κέρδη σε τριμηνιαία βάση.
Ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,37% για να τερματίσει στις 1.408 μονάδες. Κέρδη 12% κατέγραψε στο τρίμηνο.
Ο  τεχνολογικός Nasdaq τερμάτισε στο -0,12% και στις 3.091 μονάδες. Μέτρησε κέρδη 19% για το πρώτο τρίμηνο.
Στα 2,67 δολάρια έκλεισε το ADR της Εθνικής, καταγράφοντας πτώση 1,48%. Στα 2,61 δολάρια το χαμηλό ημέρας, στα 2,70 δολάρια το υψηλό.
Το πρόγραμμα του επόμενου γύρου του operation twist που εφαρμόζει, ανακοίνωσε η Fed.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η κεντρική αμερικανική τράπεζα, στη διάρκεια του Απριλίου θα προχωρήσει στην αγορά κρατικών ομολόγων (treasuries) μεσοπρόθεσμης διάρκειας αξίας 44 δισ. δολ και στη συνέχεια στην πώληση κρατικών ομολόγων μακροπρόθεσμης διάρκειας (για παράδειγμα 10ετών ομολόγων) αξίας 43 δισ. δολ.
Να σημειωθεί ότι στόχος του operation twist είναι η μείωση του επιτοκίου των ομολόγων μακροπρόθεσμης διάρκειας.
Αύξηση κατά 0,8% κατέγραψαν οι προσωπικές δαπάνες στις ΗΠΑ κατά τον μήνα Φεβρουάριο, κυρίως λόγω της ενίσχυσης για τα ενεργειακά κόστη, σύμφωνα με τα επίσημα κυβερνητικά στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα.
Την ίδια ώρα, το προσωπικό εισόδημα αυξήθηκε κατά 0,2%.
Ως αποτέλεσμα, ο δείκτης που μετρά τις προσωπικές αποταμιεύσεις υποχώρησε στο 3,7% από 4,3% τον προηγούμενο μήνα, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2009.
Να σημειωθεί εδώ πως οι τελευταίες εκτιμήσεις των αναλυτών έκαναν λόγο για αύξηση 0,4% στο προσωπικό εισόδημα και άνοδο 0,7% στις προσωπικές δαπάνες.
Παραμένουν τεταμένες οι σχέσεις μεταξύ των τραπεζικών ιδρυμάτων και των ρυθμιστικών αρχών, τόνισε ο Jeffrey Lacker, επικεφαλής της Fed στο Ρίτσμοντ.
"Οι προσπάθειες να καθοριστούν οι τραπεζικοί κανόνες δεν εμποδίζουν την εμφάνιση μιας νέας κρίσης", σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στην δύναμη της αγοράς, προκειμένου να αστυνομεύονται οι ρισκογόνες συμπεριφορές.
"Η τρέχουσα νομισματική πολιτική της Fed συμβαδίζει με την περίσταση", επισήμανε ο Lacker.
Tέλος, εκτίμησε ότι η αμερικανική οικονομία αναμένεται να τρέξει με ρυθμό 2-3% το 2012, ενώ τόνισε ότι ο τομέας της απασχόλησης βελτιώνεται σιγά σιγά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης