Τελευταία Νέα
Διεθνή

Fox (υπ. Εμπορίου Βρετανίας): Ανεύθυνη η άρνηση της ΕΕ να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του Brexit

Fox (υπ. Εμπορίου Βρετανίας): Ανεύθυνη η άρνηση της ΕΕ να επαναδιαπραγματευθεί τους όρους του Brexit
Θα ήταν ανεύθυνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί να ανοίξει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία εξόδου, είπε ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου
Κριτική στην τακτική της ΕΕ για το Brexit ασκεί ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου, Liam Fox.
Θα ήταν ανεύθυνο για την Ευρωπαϊκή Ένωση να αρνηθεί να ανοίξει εκ νέου τις διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία εξόδου της Βρετανίας δήλωσε σε συνέντευξή του ο Fox.
«Μήπως λένε πραγματικά ότι θα προτιμούσαν να μην διαπραγματευτούν και να καταλήξουν σε μία θέση για αποχώρησή μας χωρίς συμφωνία;» διερωτήθηκε ο Fox μιλώντας στο Sky News.
«Είναι προς το συμφέρον όλων μας να φτάσουμε σε αυτή τη συμφωνία και όταν υποστηρίζει η ΕΕ ότι δεν πρόκειται να συζητήσουμε ακόμη, θεωρώ ότι είναι αρκετά ανεύθυνη», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Εμπορίου.
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Theresa May δήλωσε ότι επιδιώκει αλλαγές στην Συμφωνία Εξόδου στην οποία κατέληξε με τις Βρυξέλλες το 2018, προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξη του κοινοβουλίου.
Η ΕΕ έχει ξεκαθαρίσει ότι η συμφωνία δεν μπορεί να επαναδιαπραγματευτεί.
Με λιγότερους από δύο μήνες έως ότου η Βρετανία αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση στις 29 Μαρτίου, το Εργατικό Κόμμα  ανακοίνωσε ότι είναι πλέον αναπόφευκτο να ζητήσει η κυβέρνηση να παρατείνει την περίοδο διαπραγμάτευσης εξόδου βάσει του άρθρου 50.
Ο Fox, ο οποίος είχε προηγουμένως αναφερθεί επικριτικά σχετικά με την καθυστέρηση της ημερομηνίας εξόδου, δήλωσε ότι η επέκταση των διαπραγματεύσεων χωρίς συμφωνία δεν θα λύσει τίποτα, αλλά είναι «ένα πολύ διαφορετικό επιχείρημα» εάν η Βρετανία χρειαζόταν περισσότερο χρόνο προκειμένου να νομοθετήσει με στόχο μία ομαλή έξοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης